Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

První díl okleštěný od všeho, čím byl tak výjimečný a kouzelný. Nezajímavý herci, nudné prostředí, nepoutavý děj... Druhý díl připomíná jen směšnou napodobeninu. Osobně jsem neměla ráda ani Jonathana Brandise, který mi pil svým obsazením ve filmu krev (i když takový konec, který si vybral, bych mu nepřála). Celkově - propadák, i když ještě ne tak hrozný, jako trojka. ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem byl znechucený a hodně jsem se přemlouval, abych se dodíval až do konce. Poté se film ale trošku rozjel a nakonec jsem to zvládnul. To ale nemění nic na tom, že film jako takový je jen jedna velká slátanina parazitující na kvalitní jedničce a ještě kvalitnější knize. Potěšili mě alespoň Falco a Kamenožrout, kteří byli ztvárněni stejně jako v prvním díle. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film je prostě natolik jedinečný, že dvojka mu nemůže konkurovat. Zde je pronesena věta o tom, že každá kniha čtená podruhé přinese čtenáři něco nového. Jenže ten základní příběh je pořád stejný a pro tenhle film to platí dokonale. Co mě však naprosto odrovnalo, to je výprava a skvělé trikové scény, které ještě postrádají digitální pečeť. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že dvojka mi jako malému přišla povedená, jenže hlavní důvody byly 1) viděl jsem ji před jedničkou 2) v té době se mi líbilo prostě všechno, kde byly nějaké fantasy atrakce jako magické bytosti a příšery, kouzla, pohádkové světy a podobně. A taky jsem neznal knižní předlohu. Dneska, když jsem se na dvojku podíval po asi 20 letech znova a navíc těsně po prvním dílu, vidím jen špatně odvyprávěnou zpatlaninu bez atmosféry s mizernými novými herci, na které je nejlepší pár nápadů převzatých z Endeho předlohy, které jsou necitlivě vhozeny do průměrného příběhu o záchraně kouzelné říše. Dneska už mi toto nestačí. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Tak tady je hodnocení hodně závislé na tom,jak moc film budete porovnávat s jedničkou.U toho,kdo se na něj dívá jako na čisté pokračování,není překvapivé že dvojku zavrhne.Já se na něj podíval tak,že se změnilo místo natáčení,tvůrci,herci,produkce,styl,prakticky vše.Namísto evropského filmu tu máme hollywood.A při tomto pohledu vidím docela slušné pokračování,které nenaštve a neurazí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Michaela Endeho. (Hans.)

Reklama

Reklama