Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Činorodý šéf údržbářů zemědělských strojů Vavřinec má neustále vše pod kontrolou. Umí zaměstnat všechny kolem sebe, velmi rád se plete i do záležitostí ostatních členů svojí početné rodiny. A především vkládá velké naděje do perspektivní dcery Štěpánky. Touží z ní mít vysokoškolačku. Jenže všechno se zkomplikuje, když se dívka zamiluje do Tomáše ze sousední vesnice. K posledním Vavřincovým výstřelkům patří i příprava svatby, o které netuší, že už není potřeba. (TV Nova)

(více)

Recenze (74)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tchán rozhodně nijak nevybočuje z řady tuctových filmů s televizními parametry. To, co ho spolehlivě spasí, je jeho vynikající herecké obsazení v čele s Josefem Bláhem v roli agilní hlavy rodiny, který se rád plete do záležitostí ostatních členů rodinného klanu. Role mu padne jako ulitá a byl takovou přijatelnou alternativou za Menšíka, který podobné typy také s přehledem zvládal, ale zde se pro něj překvapivě žádná role nenašla. Zdeněk Míka je režisérem jako dělaným pro filmy o socialistických rodinách, které v časech normalizace žily kupodivu normálně a dokázaly brát život s humorem a i s jistým nadhledem. Tahle komedie sice nemá šanci být takovým tím televizním evergreenem, ale právě paradoxně čím méně je reprízovaná, o to je to její větší výhoda. Přijatelný film. 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam čert nemůže, tam nastrčí esenbáka.." To byla ale hlína, co ?? Celej Dietl !! Ačkoli většinou Tchán bejvá lepší než tchýně, tentokrát skutečně není vůbec o co stát, když s tím nablblým Dietlovým skriptem, který nejspíš čerpal inspiraci z některé své bakalářky, by asi lépe nenaložil ani větší machr než mistr Míka.. Upocený, zřejmě lidový, humor se potkává s normalizační moralitou, a tak se jeden ani nediví, že si otravná Dášenka Veškrnová krákoře o docentu Chocholouškovi.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečnou taškařici posouvají někam dál herecké výkony většiny představitelů. Zvláště Josef Bláha v titulní roli, Vlastimil Brodský si úlohu dědečka také poměrně užil a Dagmar Veškrnová jako Štěpánka je také dobrá. Pokud si chcete odpočinout, tak právě tuto vyloženě odpočinkovou záležitost vám doporučuji. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

To je tak, když zapnete v neděli po obědě náhodně televizi v domnění, že si hodíte nohy nahoru a necháte svoje myšlenky mizet u pořadu typu Rady ptáka votvíráka, nebo receptář prima nápadů s Přemetem od Podlahy. A on je tam film Tchán z konce sedmdesátých let. Skvadra herců klasická a úměrná té době, hodnocení 54 procent dává tušit , že by mělo jít o těžký průstřel průměrem...taky úměrný době, kdy sice vzniklo hodně filmů , ale taky jich hodně zapadlo. Takhle mile jak Tchán mě už dlouho nic nerozesmálo. Skvělý Bláha v rouše Hitleří co se za každou cenu snaží lajnovat všechno všem podle sebe a jediný, kdo mu pravidelně vzdoruje je dědek Brodský, který ho stírá od rána do večera, to všechno za zdatné podpory známějších herců a hereček, hodně povedený film.............moje hodnocení = 8 z 10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za mě bohužel souhlasím a plně akceptuji nízké hodnocení. V tomto filmu bohužel těžko hledal nějaké úsměvné momenty. Sám jsem měl co dělat, abych neusnul. Film je totiž spíše otravně nudný. Jednou z příčin je podle mě i to, že bych viděl na hlavní roli třeba V. Menšíka nebo Mi. Kopeckého, ale Josef Bláha se na roli vysloveně nehodí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • Film v kinech navštívilo přes milion diváků. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo necelý měsíc v Týně nad Vltavou. (carott)

Reklama

Reklama