Reklama

Reklama

Velký hack

  • USA The Great Hack
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podívejte se, jak se společnost Cambridge Analytica zpracovávající data stala kvůli volbám amerického prezidenta v roce 2016 symbolem temné stránky sociálních médií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

montongery 

všechny recenze uživatele

Zde musím souhlasit s ostatními uživateli, že je dokument zaměřen spíše na diváka, který je touto tématikou nepolíben. Pro ostatní to jinak bude vše důvěrně známé a bez nějakých nových myšlenek či věcí k zamyšlení. Ale jako úvod o tom, co by si každý na internetu měl automaticky a sám uvědomovat (např. to že mu volby výběru nejsou předkládány náhodně a je zde tedy v takové své názorové bublině aj.) skvělé . ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V současné společnosti se často mluví o tom, že lidé jsou jen ovečky, které opakují názory ostatních a vydávají je za své. Přitom ovečky jsme všichni dlouho a dobrovolně díky moderním technologiím. Skvěle to řekl Jaroslav Dušek, a tady budu parafrázovat – kdyby vám někdo přikázal, že musíte nosit každý den při sobě zařízení, které monitoruje veškerý váš pohyb a odesílat z něj někomu svoje osobní údaje, málokdo by k tomu svolil. A přitom to děláme z vlastní vůle a ono zařízení je samozřejmě mobilní telefon. Není divu, že osobní údaje se staly žhavou komoditou a spousta společností je přeprodává. A nedělejme si iluze, že se to neděje v EU, která zavedla GDPR. Tahle data jsou pak jen dalším nástrojem k manipulaci s lidmi. Začínám si myslet, že tohle chování (tedy manipulace s ostatními) je vlastně přirozeným lidským chováním. A čím výš na společenském žebříčku stojíte, tím je to horší. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

O Cambridge Analytica jsem až do tohohle dokumentu neslyšel, takže jsem se dozvěděl něco nového. I když samozřejmě průšvih s osobními daty a jejich únikem na facebooku jsem zaznamenal. A určitě je to problém o kterém je třeba mluvit a vědět, ale přijde mi, že to šlo pojmout zajímavěji a s více rozměry toho problému. Třeba příště... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro diváky šesté řady Homelandu bohužel naprosto zbytečný dokument o síle a rádoby šokujících nebezpečích sociálních médií. Zajímavé jako zrod GDPR plus zamyšleníhodné polemizování o Studené válce, která ve skutečnosti nikdy neskončila - jen dnes vypadá jinak. Nicméně jak píši výše: Homeland již přesně tohle celé řekl před dvěma lety, a to v deseti strhujících hodinách a stokrát důrazněji. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O manipulácii verejnej mienky a volebných kampaní prostredníctvom sociálnych sietí sa rozpráva čoraz častejšie, no väčšinou dosť povrchne. Tento dokument nám na základe dvoch obrovských kampaní priblížil túto problematiku oveľa viac do hĺbky, a musím uznať, že to je naozaj šialené. Vo svojej podstate je to smutné, no oveľa väčší problém je to, že sa ľudia jednoducho nezaujímajú o verejné dianie a nechajú sa takto jednoducho ovplyvniť kadejakými fake news a správami vytrhnutými z kontextu. Verejná mienka bude tak či tak manipulovaná aj naďalej, bez ohľadu na zasahovanie nejakej Cambridge Analytica. Čo sa týka dokumentu, tak spracovanie naozaj kvalitné, hoci hlavná "hrdinka" Brittany Kaiser mi občas išla svojou nekonzistentnosťou až na nervy. Ale aspoň že pravda vyšla na svetlo sveta, hoci Trumpa a Brexit to už žiaľ nezvráti... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama