Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit nezaujatě tento film, neboť Tomáš Magnusek usilovně pracoval na tom a to nikoli úmyslně, aby jeho jméno asociovalo takové "kinematografické stigma"...... Stáří není pro sraby není filmem uměleckým, na to si asi nehraje, nicméně je to filmem lidským. Bohužel PP  je dnes už nedílnou součástí a degraduje drtivou většinu současné produkce..... Ale zpět k samotnému filmu. Ať se to někomu líbí nebo ne, herecky je zvládnutý hlavními protagonisty nadprůměrně, civilnost byla velkým plusem a film mě jak pobavil, tak mě také donutil o mnohém popřemýšlet.... Svým způsobem Tomášovi Magnuskovi držím palce, ať už za jeho patriotismus a nebo za snahu...... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je sám o sobě neuvěřitelný sympaťák, o to víc mě nepřestává udivovat, proč neustále točí takové jednoduché kraviny, které se stěží hodí do televize, natož tak do kina. Stáří není pro sraby se může pyšnit především hereckým obsazením, které je na české poměry opravdu hvězdné, netýká se to pouze hlavních postav, ale také těch vedlejších, takže je neustále na co koukat. Bohužel však herecký ansámbl je to jediné, co tak nějak stojí za zmínku. Příběh nic moc zajímavého nenabízí, humoru je zoufale málo, vážnější scény díky nulové atmosféře vyzní zcela do prázdna, závěr je vyloženě absurdní. Největším bizárem jsou ovšem všudypřítomné, do očí bojící reklamní předměty, to je fakt síla. Chápu, že celý film je myšlen především jako pocta našim hereckým pardálům, velká škoda, že se jedná o takovou nudnou hloupost. 2/10. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je úkaz. Dokáže dát dohromady projekty, na které si profíci netroufají. Nebojí se témat, která v hlavním proudu chybí. A nezapomíná na herce na sklonku kariéry. Je neuvěřitelné, jak jsou ty magnuskoviny film od filmu lepší, pořád to není úplně ono, ale nikdo jiný nemá koule na to, aby dal dohromady takovou partičku. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film je už skoro stejně slabý, jak moje angličtina... Staří není pro sraby....Sledování tohoto filmu není pro sraby...A filmování zase není pro Magnuska. Už si to musíme definitivně říct.  A to jsem jeho předchozí film Kluci z hor považoval za koukatelný a svým sebeparodickým výkonem v Shokym a Martym mě dokonce velmi oslovil a nedám na to dopustit. Po těchto dvou projektech, kde si celkem slušně spravil reputaci se ovšem vrátil s dalším blafem. Mám jednoho oblíbeného  hosta z bývalého pořadu Jana Krause - Uvolněte se prosím. Jakéhosi Tomáše Horýcha, který se v roce 2009 zapsal do dějin, že poslal rekordní množství Smsek. To  mě zaujalo, co to je za nápad exota.:D Ale exota jako Magnusek ocenit tentokrát opravdu nedokážu.  Jasně, ten člověk má pořád až ulítlý zápal, zaslouží si pochvalu za vybudování hereckého muzea v Ratibořicích a věřím, že dokáže vytvořit na place takovou atmosféru, že může být pro tuhle  stárnoucí  hereckou gardu takový miláček, že mu do toho rádi vlezou.  A na základě prvních dvaceti minut se mohlo zdát, že tímto filmem by se mohl stát miláčkem i pro celou  starší diváckou stupinu, pro kterou to mohl být příjemný film. Úvod mi vážně ještě nevadil, byl jsem zvědavý, co z toho vyleze, ale pak nastal zmar, rozpaky, trapnost, uslintanost, nevtipnost a neatmosféra, že to moc lidem radost snad ani udělat nemohlo a stejně jako uživateli avatarak393 mi skutečně dochází slova, kterými bych to popsal. Stejně jako popsal  zabití celého námětu. Bohužel vznikl prázdný a depresivní  výsledek,  kde ani z těch splněných přání nebylo mnoho ukázáno a jediným emocionálním momentem tak zůstala smrt Krampolovy ženy.   Sice jsem dlouhou dobu uvažoval, že alespoň ze soucitu, nadějný úvod, některé snaživé herecké výkony i překvapivou vitálnost zúčastněných  a až dokonalý bizár v podobě homosexuálního páru Vystrčil-Přeučil dám druhou hvězdu. Ale  scény v nevěstinci a flashbackové pasíže byly tak speciálně špatnou kategorií, že jsem nakonec hodnocení musel ještě více snížit.  Je utrpení vidět Dejdara, který tak exceloval jako Ozáák v takovém vydaní, jak se tady  opět totálně ztrapňuje.  Je utrpení se na něco dívat od začátku do konce.  Neberte to prosím jako prvoplánový  hate, jenom proto, že to natočil Magnusek. Nepíšu to rád. Ale tohle bylo prostě silně nepovedené,  Pěkný  konstruktivní komentář: topi80. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ten člověk má i svoje lepší chvíle (a tím nemyslím jenom jeho zmenšení objemu), ale pak to celé vždy zabije typickým Magnuskem. Ono když po vzoru pejska a kočičky naházíte do hrnce Jedlíky (r.2013), Školní výlet (r.2012) a nebo třeba Pamětnici (r.2009), tak výsledkem těžko bude pěti hvězdičkové menu. Tohle zase celé špatně. Filmařská úroveň týdenní kurz v časopise Květy. Tuctový příběh, špatně natočený a zahraný (zklamal mne především Luděk Sobota se svým klasickým „blbečkem“)…..ostatní profese jsou jenom odrazem v zrcadle svého režiséra. Pane Magnusku, vy jste určitě milí a lidský člověk a já vám svým způsobem i fandím…..tohle mi ale už prosím nedělejte……vždyť Jiří Krambol si už své Waterloo po česku zažil!!!!!! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Hlas prostitutky v poslední scéně filmu nahrál režisér Tomáš Magnusek. Hlas je počítačem upravený. (ugugege)
  • Malou roli ve filmu má dvojnásobný mistr světa Formule 1 Emerson Fittipaldi. Svou roli hrál pouhý den. (Zix.)

Reklama

Reklama