Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Jenna Elfman je ozaj pekná, pripomína mi moju súčasnú spolužiačku z vysokej školy. Taktiež tento film mal zaujímavý námet, hudba pohodová a aj záver skvelý, no počúvať postavu, ktorú hral Norton, ako hovorí meno Božie nadarmo, vyzýva, aby ľudia prešli cez červenú, to už nebolo ono. Ani vtipné to niekedy nebolo, ono to je len prostý pohodový film, na ktorý po čase možno zabudnete. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Rabín, kněz a krásná blondýna je lehká romantická komedie, ve které se sešli můj neoblíbený Ben Sitller (v jedné ze svých nejlepších rolí), můj oblíbený Edward Norton (v jedné ze svých nejslabších postav) a prakticky neznámá, ale sympatická blondýna Jenna Elfman. I když mě postavy občas svým chováním štvaly a církevní a židovské prostředí mě lehce popouzelo, jako celek se mi to líbilo. V rámci žánru jde o povedený snímek, který dokáže člověka dobře naladit. Na oddechový večer ideální, jen na (časté) opakování to moc není. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů co jsem měl v poslední době v televizi zhlédnout. Měl naprosto vše co sem opravdu nečekal. Norton si zahrál s náboženstvím na velice skvělé úrovni a dokázal jej přenést do tak jednoduchého obsahu, to bylo úžasné. Blondýna mě uchvácela celým filmem a do toho všeho se prolínal skvělý scénář. Ben Stiller bzal svou roli v celku vážně a to bylo jediné co mne trochu vadilo více se mi líbill ve filmu Bába na zabití. No a jako perlička Miloš Forman a jeho vyprávění o Česku v 70. letech, biť velice krátké, ale vkusné. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám slabší ****, velký podíl na tom má samozřejmě slovenský překlad "Kňaz, rabín a blondínka alebo keď sa traja majú radi" - masakr. Jinak film mě pobavil, byl to příjemně strávený čas - v rámci žánrů lehký nadprůměr. (Výsledné vesměs kladné hodnocení ovlivnila samozřejmě ona krásná blondýna). 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si je jistá sama sebou - jak svým elegantním vzhledem, tak i duchaplnou konverzací. S lehkostí a vtipem vypráví příběh dvou mužů, v němž ovšem hraje důležitou roli znovunalezená společná kamarádka z dětství - a jak zcela správně předpokládáte, problém je na světě. Neboť je to v první řadě ŽENA, kdo stmeluje nebo boří dlouholetá chlapská přátelství, přičemž stavitelskou i destruktivní činností se zabývá zpravidla se zaujetím pro věc - a v libovolném pořadí. Jen si to přiznejte, chlapci a chlapi bez rozdílu věku a vyznání (totéž samozřejmě platí i pro ateisty): Pohledná, tudíž přitažlivá osoba opačného pohlaví má na vás daleko větší vliv nežli rodiče, učitelé či zaměstnavatelé - vaším šéfem může být třeba i Bůh, stejně se nic nezmění ... nic podstatného. Ale není se čemu divit - vždyť právě žena vám může velice názorně ukázat ráj i peklo ještě za vašeho pozemského života. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama