Reklama

Reklama

Třicet případů majora Zemana

(seriál)
  • Československo Tridsať prípadov majora Zemana (více)
Československo, (1974–1979), 36 h 26 min (Minutáž: 52–91 min)

Předloha:

Oldřich Železný (povídka)

Hrají:

Vladimír Brabec, Rudolf Jelínek, Miloš Willig, František Němec, Ladislav Mrkvička, Vladimír Ráž, Josef Větrovec, Emil Horváth ml., Renáta Doleželová (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál detektívnych príbehov zo života českej spoločnosti. V časoch pre mnohých pamätníkov dávnej, ale tiež i nie až tak veľmi vzdialenej minulosti, mal zločin mnoho podôb, no len jedného spoločného nepriateľa... Legendárneho českého kriminalistu Jana Zemana (Vladimír Brabec) – výnimočného muža, ktorý sa vďaka obdivuhodnej húževnatosti a vytrvalosti vypracoval v podstate z nuly až na majora Zboru národnej bezpečnosti (ZNB). (TV Dajto)

(více)

Recenze (881)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Na komentáři jednoho z uživatelů (doufám, že to nebude brát jako urážku, protože to tak opravdu nemyslím) se dá pěkně vidět rozporuplnost a hlavně nesmyslnost vysokého hodnocení tohoto braku, který šlape po cti mučených a zavražděných lidí. Jak jinak si vysvětlit to, že někdo může považovat Zemana za geniální seriál, a u jiného, taktéž normalizačního, ale komediálního a velice odlehčeného, si stěžuje na nějakou nerealističnost? Pro mě naprosto nepochopitelné a věřím, že stejně nepochopitelné to bude pro každého, kdo se umí hlouběji zamyslet. The End. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

30/30 Nejradši mám prvních deset dílů, pak už je to čím dál tím větší nechtěná sranda, vrcholící bohužel nijak zvlášť oslnivým finále. Top díly: Vyznavači ohně, Loupež sladkého i, Rubínové kříže, Hon na lišku, Loď do Hamburku a Pán ze Salcburku. Miluji ještě Inge Schellerovou, ale na Kubě bylo vždycky moc horko... Nicméně bych si přála, aby byl natočen Zločin na zámku, onen slavný 31. díl. ()

Reklama

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Viděn pouze díl Studna. Zábavné. Ovšem pokud tento je ze všech nejlepší, tak je to pořád hodně hluboká mizérie i po stránce kvalitativní, i navrch tomu že po stránce ideologické jde o prolhaný hnůj a trestuhodnou propagandu. Srovnatelné s projevy Fidela Castra - dlouhé, nudné, a vzbuzující ve mně hluboký odpor a nenávist vůči všem lidem za toto zodpovědným. ()

Omnibus

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné...Tak, samozřejmě že je to jako celek propagandistický škvár nejhrubšího zrna. Ale třeba takové Mimikry? Tak tady tvůrci dílu mohli jak lvové bít o mříže svými vysokými čely - "kdepak jsme, soudruzi, asi udělali chybu... ?" :-D Prvoplánová agitka mající za cíl zúčtovat s vlasatými hašišáky a podobnými rozvratnými živly,a jejich hnusnou, zavrženíhodnou a socialistické zřízení podkopávající muzikou se poněkud minula účinkem. Ba hůř. Zdařilou píseň "A červi se rozlezou... bič boží je vyžene !" si nadšeně notovali u táborových ohňů i po hospodách čtyřkách všichni „pionýři“ od Šumavy k Tatrám! Já samozřejmě taky :-) A hašišák Lábus byl boží... A Studna? Darmo mluvit... Taky jste pak ve škole strašili holky kýváním ruky před tělem, jako my ? Ale pak večer doma, to už mi bylo ouvej, při bedlivém sledování otce, jestli nezačíná být poněkud neklidný ... ;-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle serial si pridomek kultovni nevyslouzil jen tak pro nic za nic a komentare typu je to komunisticky zverstvo a proto je to sracka proste neberu to je blbost ja nejsem doprava ani doleva hodnotim filmovou kvalitu ktera je nepopiratelna Sequens proste umel a ja natvrdo rikam ze pet hvezd neni jenom za to ze nektery dily byly slaby a ja hodnotim serial jako celek jinak k ty propagande na serialu mne nejvic bavi konfrontace se skutecnosti kdyz clovek vi jak to bylo doopravdy a muze si srovnat jak to vypraveli soudruzi a lidi to tu zrali to mne dostava ale mimochodem nektery dily jsou cistokrevny kriminalky ktere nemaji s politikou co delat a nektery dily jsou i dost akcni moje nej urcite Vyznavaci ohne za fasouna Munzara rubinove krize skvela akce v utajeni proti banderovcum v honu na lisku zase Zeman zpunktuje vitezny unor bestie je skvela detektivka stejne jako strach z nezapomenutelnym psychopatem Vinklarem kvadratura zeny pak nasazuje latku opravdu vysoko po krimi strance stejne jako tatranske pastorale o studne netreba mluvit kdo by neznal ponekud neklidneho otce se sekyrou v ruce ktery se divne kyval a usmival rukojmi v bela vista je pak solidni pocin o dobrodruzny film a uletem samotnym pro sebe sou mimikry a v nich sjetej Labus s Vlachem co si slehne a pak unese letadlo no a abych nezapomnel na ty dily na objednavku tak bezesporu nejvetsi prevypravenej narez v komunistickym stylu je vrah se skryva v poli kde mne dostalo jak neukazali ten uplny konec proste jenom vzdejte se jste obkliceni a hotovo oni ho ani ukazat nemohli protoze vime jak to bylo stb zlikvidovala vlastni lidi aby podnitila strach a udelala z naroda poslusny ovce a bezkonkurencni ulet je stvanice tam sem Zemanovy neuveritelne fandil aby to tem protisocialistyckym hajzlum v cele z arogantnim Stepankem nandal jinak abych nezapomnel Zeman mel smysl pro ultradrsny humor a serial je doslova nacpany traskavymi hlaskami moje nejoblibenejsi pochazi z rukojmi v bela vista Zeman mluvi z manzelkou zavrazdeneho a ta mu povida muj muz si umel vydelat penize patril mezi lidi kterym se rikalo stistko a Zeman na to stistko... tak tohle stistko ted lezi na prosekture protoze ho nekdo umlatil francouzkym klicem no ja nevim jak vy mila pani ale ja si stesti predstavuju trochu jinak...jsou tu i samozrejmne slabsi dily za moc nestoji medirytina romance o nenapadne pani treti housle to byla vylozene parodie a klauni jsou taky blbost nicmene klady prevazujou a ja se nebojim tam ty ctyri hvezdy napali a vam co jste tu s tim byli tak rychle hotovy vzkazuju jenom jednostejne v prachu lehnete a cervi se rozlezou ()

Galerie (90)

Zajímavosti (403)

  • Ladislav Mrkvička, věrný své povaze bouřliváka, při jednom z přeletů letadlem na exteriéry, pod vlivem alkoholu začal poradcům z řad státní bezpečnosti spílat do fašistů. Druhý den nevěděl nic, protože měl okno. Režisér Sequens, který měl velký politický vliv, mu řekl: „Běž je odprosit a nejraději v kleče, protože tohle vypadá fakt zle.“ A tak se také stalo. Kolega Ráž se snažil jeho průšvih zlehčit v očích příslušníku STB tím, že řekl: „Mrkvička má takovou diagnózu a defacto za to nemůže.“ Mrkvička si o pár let později myslel, že tenhle incident může za to, že ze seriálu zmizel. (sator)
  • Na mene hlavnej postavy majora Zemana (Vladimír Brabec) sa dlho nemohli zhodnúť a padali nápady ako "major X", "major Herych" či "major Hurych". (Raccoon.city)
  • V každej časti seriálu sa pod úvodnými titulkami v miestach, kde je uvedené číslo epizody a rok, v ktorom sa odohrávala, na pozadí objaví snímok zdemolovaného auta. Jednalo sa o Fiat 850 [100G] z roku 1966. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Zemřel Vladimír Brabec

Zemřel Vladimír Brabec

02.09.2017

V pátek večer nás opustil herec a dabér Vladimír Brabec. Nefalšovaná legenda, jíž proslavil kontroverzní seriál 30 případů majora Zemana, odešla ve věku 83 let a své poslední chvíle strávila s… (více)

Reklama

Reklama