Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman slouží na žižkovském obvodním oddělení VB. Navštíví ho tu Žitný a chce, aby objasnil nevyřešený případ jedné rodinné tragédie. Zeman se soukromě pustí do pátrání, na jeho konci je zdárné vyřešení případu. Za to je znovu jmenován náčelníkem pražské kriminálky a Stejskal je odvolán... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostná, prvotřídní detektivka s trochou propagandy, která ale zůstává ve stínu naprosto fascinujícího, temného případu se zatraceně temnou a opravdu mrazivou atmosférou, a rozhodně ne jenom v závěru. Ze starýho Brůny jsem byl v šoku i já, ta postava je absolutně neuvěřitelná a herecký výkon geniální. Opravdový skvost, ve kterém se najde i kupa humorných momentů. A hlavně je to fakt takové poklidné, Honza Zeman je v nejlepším slova smyslu rozhodně český Columbo. Nebo Poirot. Studna je geniální záležitost a názory, které ji přirovnávají k hororu opravdu nejsou daleko od pravdy. Ponurý strašidelný dům, vesničané, kteří mezi sebou nechtějí cizince... "Nad ní stál otec se sekerou v ruce. Divně se kýval. Zdálo se mi dokonce... že se usmívá...." Psycho. Fakt psycho. Mnohem lepší, než to od Alfreda. 95%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná nejlepší, ale rozhodně nejkultovnější případ ze seriálu 30PMZ. Nikdy nezapomenu na onu mrazivou atmosféru při prvním sledování této epizody, když chodí policajti po mrtvé zahradě Brůnových a Zeman se ptá, kdo podřezal stromy... P.S. Brůna nebyl nikdy neklidný, což je nějaký národní blud, rozšířený i zde. Byl divně TICHÝ. P.P.S. Pana Brabce jsem znal osobně, protože měl u nás na vsi přes 40 let chalupu. Skvělý chlapík. Jo a nikdy nebyl ve straně. Tak čest! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

:o) na doporučení Valenťáka (není to komouš, takže v klidu) sem si vyhledal tenhle československej skvost a přímo tenhle díl. Prej takový, ty vole, esis neviděl Majora Zemana, tak si pusť tenhle díl, to je pecka :o). A když sou teď ty Vánoce, tak sem do toho šel. A sem spokojenej. Sice teda škatulky: Krimi / Drama / Dobrodružný / Akční, sou teda hodně odvážný tvrzení, ale je to prča. Nikdy sem k tomuhle seroši nepřičuchnul, naši to doma taky nepouštěli, páč u nás patří slovo komunismus mezi ty nejsprostější. Chápu, že doba byla zlá a tenhle Zeman byl blízko lidem. To je další věc, proč k tomuhle seroši mám odpor, že se to jmenuje jako ten náš dutej žabák na prameni :o). Snad se ty vole ten hůlkař nestane znova prezidentem, to už bych asi těžko vydejchal. Poprvý sem to sice nepochopil, ale budiš, ale jestli si ho ten náš supermoderní a vzkétající národ zvolí znova, tak je to v hajzlu. Asi bych i přestal věřit na ježíška :o). Jo, ale to sem trochu odbočil od tohodle seriálu, kterým tímto dávám sbohem. Jeden díl stačil, abych si udělal obrázek a jestli zrovna tenhle byl z těch lepších, tak by byla sledovačka tohodle seriálu jen ztrátou času. To sem se zase rozkecal sakryš :o) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrné kvality československého filmového kumštu, na všech tvůrčích frontách, dělají z tohoto dílu nezapomenutelný filmový zážitek s atmosférou, kterou mu může závidět 95% novodobých filmových hororů, vše začíná gradovat již zemanovým popisem vyšetřovacího spisu nad studnou, opravdu skvělé. Nicméně vše spláchnuto zhrzeným, ale morálně čestným pomocníkem VB (již toto spojení je dosti absurdní, vzhledem k jeho profesi), kvůli kterému se vlastně vojsko Varšavské smlouvy dalo na pochod "Loni ve vosmašedesátým mi tu vytloukli okna, všude bylo vápnem napsáno, Maštalíř je fízl, pověste ho! Kdo ví, jak by to se mnou dopadlo, kdyby bývali nepřijeli...vždyť v týhle vesnici mě měli všichni rádi". A dodělá to sám Honza. "Je načase začít rozplétat ty loňský nesmysly a tahanice...". Protože Pražské jaro ´68 bylo fuj...moc lidské a svobodné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Studnu poznajú aj diváci, ktorí sa majorovi Zemanovi doteraz vyhýbali. Treba uznať, že hoci samotný prípad nie je príliš zaujímavý a v celovečernej minutáži dôjde aj na nudnú vatu, atmosféra ponurého domu na pochmúrnom vidieku je skutočne exkluzívna, miestami ozaj až vyložene hororová. A postava otca, to je neskutočné WTF a dosť dobre nerozumiem tomu, že to súdruhovia v 7O. rokoch povolili. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Domek Brůnovic rodiny byl postaven v exteriérech studia Barrandov jen pro potřeby natáčení a neexistuje. (sator)
  • Najznámejšia scéna, kedy sa starý Brůna kýva so sekerou zo strany na stranu, bol Crhův herecký nápad. Z ničoho nič predviedol tento pohyb a režisér bol fascinovaný. Keď prišiel do hereckej šatne, kolegovia ho často vítali charakteristickým kývavým pohybom v predklone. Spočiatku to bral ako srandu, ale neskôr už ho to začalo hnevať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno