Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Krakonoš a lyžníci je rozmarným příběhem o lidech z hor, navazující na legendy a pohádky tohoto kraje a přibližující přitom i kořeny, z nichž vznikaly. Na počátku minulého století byla přivezena do Krkonoš novinka - lyže. A právě kolem lyží se točí půvabné vyprávění, jehož hlavními hrdiny jsou dva malí kluci a jejich přítel proslulý pašerák, který má v dětské fantazii všechny vlastnosti pána hor, Krakonoše. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (271)

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi hrozně líbí,že se odehrává v zimě(moje nejoblíbenější období,hlavně Vánoce).Dá se to srovnávat s filmem Páni kluci,ale nemůžu si pomoct,tohle se mi líbí víc.Děti vidí Krakonoše v pašerákovi zboží,který si to sviští Krkonošskými hřebeny na tehdy novém vynálezu zvaný lyže,prostě paráda...80% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jelikož si tuhle "pohádku" matka pouští o Vánocích pravidelně už snad přes deset let (ale ona ne aby na to koukla JEDNOU - v prosinci se ve videu protočí kazeta nejmíň pětkrát!), chovám k ní jistou nedefinovatelnou averzi, třebaže kvalitativně na tom není nejhůř. (edit: po odstěhování averzi střídá střídmá nostalgie) ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Jako mnozí jiní zde, i já jsem filmu přišel na chuť až v dospělosti při sledování o Vánocích. Poprvé jsem film viděl v televizi na jaře, snad o Velikonocích, a nesedlo mi ani načasování (sníh na jaře, zbláznili jste se?), ani film samotný. Později jsem docenil jeho kvality, i díky krátké stopáži, která je tak akorát, aby film nenudil. Jako vánoční film jednou za rok nebo jednou za dva roky doporučuji. Moc lepších vánočních/zimních filmů z českého prostředí není. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Bezva dětský film se slušným respektem k realitě života v Sudetech na přelomu století a s dětskými herci, kterým se dá celkem věřit. Nemám moc rád Havelku, ani nevím proč, ale tady mi to zase kompenzuje Heřmánek. Doporučuju klípek s Hapkovou hudbou tady . /// Update 2021: Tak jsem to zase viděl po letech a nejzajímavější mi přišlo, že i když tady vlastně není žádný zásadní nosný příběh, bavilo mně to tou příjemnou atmosférou, která ukazuje staré mocnářství dost podobně idylicky jako Cimrmani, takže i věci jako dětská práce tu působí naprosto v pohodě a celníci (ve složení Lohniský, Lábus, Kraus) tu vypadají spíš jako roztomilí retardi než silová složka státu... A taky už jsem zjistil, čím mi tak lezl na nervy Havelka. Tím jak se tváří jako ztělesněné dobro a vzorňák. V Heřmánkovi je oproti němu něco lehce potměšilého, co člověka baví. Třeba když říká v hospodě celníkům, ať si s ním dají čertovy obrázky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dětské střevíčky si čas od času nazouvám ráda a v tomto případě mi bylo velikým potěšením. Vrátila jsem se po letech a udělala moc dobře, je to kouzelný snímek. Částečně na mě dolehla i nostalgie, ano, takhle nějak to tu vypadalo, moje babička by mohla vyprávět, hromady sněhu, chudí skláři, prkýnka zvané ski, rodinné štěstí v jedné místnosti s kupou dětí a klukovské lumpárny. No a Ondřej Havelka v roli pana učitele a Krakonoš v podání Karla Heřmánka nemůžou zklamat. Prostě a jednoduše výborný + půvabná hudba Petra Hapky mi vychází na krásných pět hvězdiček. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Točilo se tři měsíce v zimě. Natáčení probíhalo např. v osadě Jizerka. (M.B)
  • Kostýmy, ktoré si herci cez deň premočili na snehu, nestíhali uschýnať na radiátoroch, a tak sa ráno museli veľakrát obliekať do mokrých šiat. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama