Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Očista tentokrát neskončila po dvanácti hodinách a v Americe vypuklo peklo. V ulicích jezdí vraždící magoři a likvidují každého, kdo se jim postaví do cesty. Povede se hrdinům najít místo, kde by mohli být v bezpečí, nebo i je pohltí Očista, která by neměla nikdy skončit? Pátý díl akčně-hororové série představuje nové prostředí a nové hrdiny, ale pořád sází na kombinaci lekaček a střílení v hořících ulicích měst. Okoukané to bylo už pár dílů zpátky, jenže tentokrát je to ještě o chlup hůř natočené. Fandové budou asi spokojení, protože ten úpadek oproti předchozím filmům není nijak zásadní, ale pokud jste měli v minulosti pocit, že už vám Očista stačila, klidně tu nejnovější vynechte. Najdete tam jen to, co tam bylo minule. Akorát to celé o chlup hůř vypadá a baví. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by to bylo špatný. Výborná kamera, přestřelky taky dobře udělaný, ale podprahově jsem tam cítil politiku, tu na kterou jsem už úplně alergický. Mexiko forever a amíci co nechtějí migranty, zlý fašouni, násilný psychopati, atd. Jinak se zdá, že v USA, ale i Mexiku má snad každej výcvik minimálně od Ramba, zbraně tam jsou ve stejný míře jako u nás řepkový lány, takže když to amíky chytne, jedou, ale to víme i ze zpráv. Strhující národ, film už poněkud méně, ale zase dát si trocha akce mixklou politickým názorem na kterej beztak seru, není úplně zlý. Takový 2 -3 *. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se tady poprvé ukazuje, jak je ten koncept Očisty úplně pitomý a nesmyslný, což mi vytrvale bránilo skutečně si užít jakýkoli z předchozích dílů. Paradoxně k tomu tedy tvůrci dospěli až poté, co na něm postavili už čtyři celovečerní filmy a televizní seriál, ale neva. V The Forever Purge se rozdovádění američtí vlastenci vyprdnou na sirény oznamující konec Očisty a řádí dál jak utržení ze řetězu. Musí se uznat, při vzpomínce na lednové záběry z washingtonského Kapitolu, že tvůrci se touhle celou sérií docela trefili do nálady Ameriky a Očista jako fenomén tak vlastně přesahuje své jednotlivé dílky, což jsou přinejlepším průměrná béčka. Předchozí epizody mi trochu splývají do jednoho, ale mám dojem, že u tohoto posledního kousku jsem se bavil nadprůměrně. Možná taky proto, že po několikaměsíčním absťáku jsem na Očistu - vůbec poprvé - vyrazil do kina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $44,539,245 ║ Tržby Celosvetovo $76,994,245 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší výborný likvidačný diel ale tak akurát na kočku. Zas sa to úplne rozpadlo pod rukami na drobné omrvinky. Malé plus bolo len obsadenie známych hereckých mien ale už takmer zabudnutých - Josh Lucas či Will Patton.  /40%/ ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, co z venkovské variace Očisty, jež se trochu vymkla z ruky, nakonec vypadne. Překvapivě fajnový díl! Neporazil sice Anarchii, ale s přehledem celý zbytek série, který se podle mě táhl v těžkém průměru. Co zde téma trochu oživilo? Kromě venkovského prostředí i subtéma jisté apokalypsy USA, protože se pár jedinců rozhodlo, že jim jedna noc na vyřádění nestačí a je třeba čistit 24/7. Partička hrdinů byla charismatická, mísily se zde opět dvě znepřátelené kultury (Mexičani vs. bílí Američani) a moralisticky si k sobě díky vzájemné podpoře samozřejmě našly cestu. Téma tedy vyeskalované do celostátní velikosti a nějak si teď nedokážu představit, jak tohle může pokračovat tak, aby případné další díly zase nepadly do průměru. Tento díl s podtitulem "Navždy" se podle mě ovšem docela povedl, ukázal opět očistu ve své celé kráse a jako bonus ji natáhl i za hranice původního trvání! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama