Reklama

Reklama

Myši patří do nebe

  • Francie Même les souris vont au paradis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Při pokusu vyhnout se vstupní očistné koupeli v nebeských lázních na sebe myška i lišák opět natrefí a díky společné nelibosti k mytí jsou přinuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích i fantaskních zákoutích, zažívají nejrůznější dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pořádně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní tolik nenáviděné lišky. Na cestě nebem musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (204)

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Je tohle vůbec z naší tvorby? Aspoň teda částečně, nevím, jak moc jsme se podíleli na celém projektu, ale myslím, že jako jedni z nejvíc, vzhledem k uvedení zde. No každopádně, animace, scénář, hudba, všechno se mi zdá zvládnuté na jedničku s hvězdičkou, ale příběh, spíš plynulost děje mi přišla taková průměrná, avšak konec mě naprosto dostal a z průměrnýho animáku se rázem během pár minut stal o skoro polovinu lepší filmový zážitek než doposud. Příjemné překvapení. Kloubok dolů před tvůrci, přišel jsem si trochu jako při sledování evropského Pixaru! :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace, dobrý základní příběh, podařená nadstavba v podobě zajímavých myšlenek, sympaťáci hrdinové, … to všechno jsou plusy a k nim rovnou přidám i podíl tvůrců z České republiky. Je fajn, že u nás vzniká i něco jiného než jen opakující se romantické komedie. Bohužel jsou zde i mínusy. Lehce se rozchází hravá dětská animace (ideální pro nejmenší) s občasnou strašidelnou atmosférou (spíše pro starší děti). Pro menší děti to bohužel úplně není. S dětmi uvidíme za pár let, jak jim to sedne. Občas se objeví i zbytečná vložka jako padání někam a u toho křičení. Je to snaha se přiblížit mainstreamu? Tam je to v každém animáku. Taky mi moc nesedla cesta přes pouť, ale to je asi můj osobní problém. Kolotočáře bych si v nebi nepředstavoval, možná to mají myši a lišky jinak? :-) Každopádně je to vcelku pohodový animák na fajn společný filmový večer s většími dětmi. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Snímek Myši patří do nebe Jana Bubeníčka a Denisy Grimmové je loutkovou pohádkou natočenou na motivy stejnojmenné knížky Ivy Procházkové ve stylu Kukyho či Fimfára Jana Wericha. Příběh řeší problematiku smrti formou reinkarnace tak, aby byla pro cílové publikum - děti 6-10 let (dle vyjádření autorů) snesitelnější. O tom, zda se to autorům daří se budou názory zcela objektivně různit. Důvod je prostý, děti v dnešní době vyrůstají dle dvou základních schémat - ty, které tráví neomezenou dobu na mobilních zařízeních a mají znalosti kompletní filmografie streamovacích služeb. A na ty, kterým rodiče omezí přístup k těmto zařízením. Ačkoli je první skupina virtuálně zdatnější a vůči dramatickým linkám odolnější, tak oproti té druhé postrádá větší objem sociálních interakcí a citové empatie. Právě v tom tkví největší problém filmu. První skupině se bude zdát snímek příliš nudný, jelikož postrádá zábavnou akci a na druhou skupinu bude působit příliš depresivně. Film tak ve výsledku nejvíce ocení rodiče svých potomků, a to někde na hranici tříhvězdičkového bodového ohodnocení. Lepší výslednou známku sráží především nudná forma zpracování a absence zapamatovatelných a originálních scén. K povedeným elementům filmu patří přenesení emocí loutek na diváka. Jelikož je to po snímku Batman vs. Superman druhý film, kde se mi podařilo z důvodu "nudného stylu vyprávění" na pět minut v kině usnout, více než dvě hvězdy dát nemohu. 😕 (KVIFF 21.08.2021) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle ambiciózní filmy se u nás netočí. Natožpak animované. A to já cením hned dvojnásob. Takhle dobrý animovaný film u nás nevznikl už ani nepamatuji. Film, který má pro děti poměrně těžké téma, ale zaobalené tak, že si v něm něco musí najít opravdu každý. Animace je jedinečná a dlouho jsem se nemohl rozhodnout jestli se mi vlastně líbí nebo ne. Nakonec jsem si nějak zvykl. Hlavní je ale to, že u nás vůbec takovéhle filmy vznikají a to je strašně moc dobře. Velké uznání tvůrcům. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

1/10 Jedna hvězda za animaci (a i u té je na mrtě postavách vidět značná inspirace výtvarným stylem Wese Andersona a studií Aardman a Laika). Je to vážně umění, natočit animák naprosto bez humoru. Chudáci animátoři, tolik let práce vyplýtvaných na ufňukaný, upískaný film, kde se nenajde jediný moment s trochou nadsázky. Kde jsou ty časy, kdy u nás vznikaly geniální animáky typu Potkali se u Kolína. K tomu otřesný zvuk, který já jindy naprosto nevnímám. Několikrát se dialogy úplně ztrácí - není nad to, potřebovat k českému filmu titulky. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu trvalo 14 měsíců a účastnilo se jej 8 animátorů a dalších 20 členů štábu. (raininface)
  • Pro natočení filmu bylo potřeba vybudovat na Barrandově úplně nové studio, protože žádné ze stávajících animačních studií se neodvážilo přijmout tak rozsáhlou zakázku. (raininface)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama