Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, co říkají, že pár fórků bylo celkem dobrých, občas jsem se pousmála, asi jednou, dvakrát zasmála. Ale jinak je to přesně to, co se od toho dá očekávat - nic hlubokého. Vagnerová byla děsně nudná a pitomá - a to ji mám docela ráda. Novotný byl ... jako vždycky. O zbytku nemá ani cenu se zmiňovat. Rozhodně ale doporučuji zajít si do kina - budete v sále zaručeně sami. A to se tam dá dělat věcí... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer nedostal zelenou pro další Kameňák, tak si natočil vlastní. Srovnání s geniální Bláznivou střelou je úplně mimo. Pokusy o vtip totiž nefungují ani samostatně a jednotlivé scény na sebe nenavazují. Smysl by dávalo rozdělit film na skeče a postupně je házet na Youtube, kde by to určitě něco vydělalo, protože v kinech muselo být pusto. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Neměl jsem od filmu žádná přehnaná očekávání, ale začátek mě celkem příjemně překvapil. Bylo zřejmé, že se autoři inspirovali v sérii „Bláznivá střela“, přičemž některé fórky byly slabší, ale některé zase celkem dobré, a tak jsem se docela i zasmál, což se u komedie předpokládá. Bylo jasné, že úvodní tempo nemůže vydržet celou dobu, neboť bude potřeba dodat i aspoň trochu smysluplný příběh. A tak zhruba po půlhodině (přesně jsem to nesledoval) začalo příběhu přibývat a fórků ubývat. Nutnost odvyprávět, byť bizarní, příběh a smysluplně ho ukončit vedla k tomu, že se film stával nudnější a nudnější. Dokonce jsem zaregistroval, že manželka, která se zezačátku taky docela bavila, najednou začala dřímat. Mě to sice nepostihlo, ale až tak daleko jsem k tomu taky neměl. Určitě není od věci, když se někdo pokusí realizovat vyloženě oddychovou kriminální komedii. Sázka na styl „Bláznivé střely“ asi vyšla o něco lépe než Jaroslavu Soukupovi kdysi sázka na styl „Policejní akademie“. Škoda, že film nedokázal udržet nasazené tempo a že místo toho, aby postupem času gradoval, tak jeho zábavnost měla spíše klesající tendenci. A ani rozuzlení nebylo takové, aby výsledný dojem pozvedlo nějak výrazně výše, navíc „modří už nějakou chvíli něco tušili“. Výsledkem je tak oddychový film, který vám hlavně zezačátku vyloudí úsměv na tváři, a pokud náhodou při jeho sledování neodoláte spánku a zaspíte konec, tak vás to ani nemusí moc mrzet. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Snaživý, přesto ve výsledku velmi chabý pokus o domácí parodii policejních kriminálek. Vtipů jsou tam (po vzoru filmů od ZAZ) stovky (jejich řetězení je téměř nepřetržité), za zmínku ale stojí přinejlepším každý padesátý. Naprostá většina z nich je zcela banální, některé jsou zase zoufale vykradené odjinud (hlavně z Připoutejte se, prosím). Je velmi smutné sledovat jindy skvělé herce, jak se (většinou neúspěšně) snaží utáhnout nedopečené, často vyloženě špatné vymyšlené a zrealizované gagy. Další důkaz toho, že natočit opravdu vtipnou komedii není žádná legrace. 30 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)
  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)

Reklama

Reklama