Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie umenie. Natočiť po pár rokoch takmer identický film, s tou istou pointou, na tom istom mieste, s rovnakými alebo podobnými postavami a k tomu ho ešte vylepšiť. Prvá polhodina dokonca Campbell sám na pľaci naháňa hrôzu. Stiesnená atmosféra doplnená tými najmrazivejšími zvukmi ešte hrozivejšími ako v jendnotke. Bol som len sklamaný tou istou úrovňou zombie-spracovania. Tie efekty mohli byť efektnejšie. 80%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tak toto je konečne ten pravý Evil Dead. Zatiaľ čo prvý diel si ma aj napriek mnohým nespochybniteľným kvalitám ešte moc nezískal, predsa len to bolo také amatérskejšie a vážnejšie, než by bolo vhodné, ale tentoraz mal už Sam Raimi evidentne k dispozícii všetko potrebné, aby to mohol naplno rozbehnúť a to sa mu aj podarilo. Dejovo sa k tomu síce stavia trochu zložitejšie, určite to nie je plnohodnotné pokračovanie, ale ani remake, skôr nejaká alternatívna verzia, ale to je v konečnom výsledku aj tak úplne jedno. Hlavne, že je to mimoriadna zábava, na moje prekvapenie obzvlášť prvá polovica, kde stačí minimálny priestor, vlastne len jeden interiér s pár scénami z najbližšieho okolia a jedna postava, aby vznikla nezabudnuteľná záležitosť. Bruce Campbell to síce prehráva, ale veľmi zábavným a štýlovým spôsobom a tu skutočne jedna perfektná sekvencia strieda druhú, či už naháňačka po chate z pohľadu démona, smejúci sa nábytok, scéna s rukou a iné, k tomu je to vynikajúco natočené, konečne mi naplno sadla aj atmosféra a to čiernohumorné prevedenie ma získalo. Následne ma to už síce bavilo o trochu menej, predsa len zapojením nových postáv, ktoré ma aj tak vlastne moc nezaujímali sa to začne približovať prvému dielu, ale aj tak podstatne kvalitnejšieumu, vizuálna stránka a efekty sú už omnoho lepšie, masky tiež nie sú zlé, pričom útoky démonov sú stále zaujímavé, to zábavné prevedenie mi tu vyhovuje neporovnateľne viac, než to vážne a navyše je tu stále Bruce Campbell, ktorý sa už tu dá kľudne označiť za kultovú postavu a tak ma to už bavilo až do konca. Takže celkovo som dosť spokojný, pre mňa o dosť lepšie, než prvý diel, Evil dead 2 je jednoducho jedna z najlepších hororových komédií, čo poznám. 77% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Evil Dead 2 je vpodstatě dost podobný prvnímu dílu, ale je daleko vtipnější a Bruce je mnohmem drsnější. Tentokrát dostane do rukou brokárnu a co je hlavní, pardní motorovku. Bruce se jí během filmu nebojí použít a tak tu a tam někoho rozřeže, jednou je dokonce nucen si uříznout ruku sám, ale naštěstí ruka mu nechybí a nakonec pro svůj pahýl najde uplatnění. Triky jsou bohužel dost poplatný svojí době, ale dá se to přežít. Kamera v lese je zase skvělá a atmosféra taky. Ale všechno dohromady to na plnej počet nedá, ale jen o kousek ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Přestože český distribuční název prvního dílu byl Lesní duch (1981), pokračování bylo pojmenováno Smrtelné zlo 2. (karlik4801)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • První díl se točil na převážně reálných místech, pro druhý díl už převážně vznikaly kulisy. (Karlos80)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama