Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevně kýčovité, ale po hudební stránce skvělé. Děj je tak trochu v pozadí všech těch skvělých hitů své doby, z nichž se některé v novém aranžmá staly hity i doby pozdější ("Š Š Š Šepotá"). Zuzana Norisovááááá... to je skvost. Tuším najkrajšia slovenská herečka všetkých čias. I kdyby po celou dobu ve filmu stála jak kus dřeva a ani nekuňkla, tak bych se do ní zamiloval (samozřejmě platonicky :)) ). A ona tedy ne že kuňkla, ona ZPÍVALA, a moc dobře. A nebyla sama. I někteří další herci (zpěváci) se nedali zahanbit a skutečně se jim podařilo z Rebelů udělat snad až moc líbivý muzikál, který sice není ničím převratný, ale jinak se dost povedl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Renč zúročil své dlouholeté zkušenosti z natáčení reklam a zejména videoklipů. Po technické stránce dobře zvládnutý film, kde hudební rovina založená na osvědčených melodiích a textech opravdu funguje a jednoznačně přebíjí plochý a nedůvěryhodný příběh. Jako zobrazení určité epochy (srpnová okupace ) Rebelové neobstojí, ale jako ryze oddechová záležitost je to mimo jiné i díky pohledné Norisové přijatelná záležitost. Celkový dojem 45 %. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

V této dá se říci "prozaické baladě" si Renč moc své jméno nevylepšil. Na tento film sem se jako kluk velice těšil ale byl jsem nepříjmně zklamán. Renč se velice zaměřil na barevnost a američnost pojetí filmu a to se mi z moc nelíbý jakoby tento aspekt utlačoval hlavní myšlenku neboli děj do postraní--a to je si myslím velice špatné pro film. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Za 2* (velmi shovívavé hodnocení), a to především že jsem jinak velký milovník šedesátých let, stylu, oblečení, a pak samozřejmě zlatých písniček které zazněly i zde. Jinak co se týče hereckých ale tady téměř (ne)hereckých výkonů, tak ty zde stály opravdu za starou belu, vyjma snad jen ten v podání mladičké Norisové a bořiče dívčích srdcí Revaie, kteří si myslím že předvedly své maximum. No ale spíš jak ti dva se mi líbili ti druzí mladí herci ve vedlejších rolích.. Choreografie, hudba, kostýmy, masky a barva to byli snad jediné plusy. Letní flirtík se vším všudy, avšak s trochu tragicky špatným koncem pod vlivem událostí z 68', si myslím že svůj účel na dobrou splnil a Renč nám zde tak představil nenáročný odpočinkový film sázející u širšího publika na jistotu.. Ale bohužel nejsou to už ty muzikály na které jsme byli zvyklí.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nebýt ucházejícího závěru, jednalo by se o nestoudný výsměch šedesátkám, parazitující na dobových skladbách. Vše podtrhuje neskutečně stupidní humor, kýčovitá, nešťastná love story dvou lidí znajících se pár dní a hlavně kulisy připomínající dětské varieté. Nakonec se vlastně jedná o klasickou "renčovinu". ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Přítelkyně (Soňa Norisová) otce (Tomáše Hanáka) je ve skutečnosti sestra Terezy (Zuzany Norisové) (Amplifier)
  • Na 7. ročníku MFF FACE OF LOVE v Moskvě získali Jan Révai a Zuzana Norisová Cenu Stříbrná střela za nejromantičtější pár. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Na Slovensku dostal soundtrack k filmu multiplatinové ocenenie, pričom si ho kúpilo viac ľudí, než prišlo na film do kina. (Arsenal83)

Reklama

Reklama