Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co bych vám nalhával, El Mariachi je snímek vhodný spíše pro věrné fanoušky Roberta Rodrigueze, kteří už jsou obeznámeni s jeho pozdější tvorbou a rádi by věděli, jak tento talentovaný režisér kdysi - s minimem prostředků - začínal (a nakolik dnes režisérské finesy ze svého debutu stále úspěšně používá)... Je vidět, že experimentální léky, které Rodriguez v té době dobrovolně testoval, aby si vydělal na natáčení, byly kvalitní a v negativním smyslu neovlivnily jeho mysl, poněvadž režijně je příběh toulavé hudebníka na špatném místě a ve špatném čase skutečně na úrovni a s kamerou Robert rovněž nezachází špatně. Jenomže co je to platné, když je to natočeno podle velice řídkého scénáře, jemuž chybí pořádný rytmus, více nadsázky, více akce a údernějš dialogy - tedy veškeré nosné prvky pozdějšího Desperada, jenž z El Mariachiho převzal jen ten nejhrubější syžet a dále jej rozvedl. Nechci tvrdit, že byste měli úvod do Rodriguezovy režisérské dráhy záměrně opomíjet, jen varuji, abyste náhodou nečekali takového nezávislého Desperada bez Banderase, neboť tyto dva filmy k sobě mají opravdu dál, než by si někdo mohl myslet. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Doslova královskej debut je El Mariachi. To co Robert Rodriguez vykouzlil za šílenost se 7 tisícema dolarů je jednoduše neuvěřitelný. Tolik bizarních situací a kudrlinek ve scénáři, u kterejch jsem se pobavil... Další důkaz, že tuny efektů a velký hvězdy nejsou potřeba k tomu, aby byl natočenej parádní film. A Carlos Gallardo se ukázal býti výbornym tahem. Až mě udivuje, že se později z velkýho plátna tak nějak vytratil - když nepočítám malý cameo v Desperadovi. Já osobně navíc El Mariachiho považuju za nejlepší díl z Rodriguezovy mexický trilogie - ničim nezatíženej, svobodnej, svěží, vtipnej a hlavně legendární příběh o největšim Mexičanovi všech dob, kterej chodí zásadně v černym a s futrálem od kytary v ruce... El Mariachi: "I've always wanted to be a mariachi... like my father, my grandfather... and my great-grandfather. I'm not as good as them yet... but I'm improving. My plan was to follow their footsteps to the end... and die with my guitar in my hand. I played from town to town... gaining different experiences. This city was my next stop. The free coconut at the edge of town... made me feel like this city would bring good luck. But I was completely wrong." ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Extrémně levnej film na kterým to je po čertech vidět, ale kupodivu to nevadí. Rodriguez se aspoň o to víc snažil vytvořit příběh kterej jde o něčeho k nečemu a nespoléhal se na to, že to nějak dopadne, jako je bohužel běžné u jeho dalších (a výrazně dražších) filmů. Je blbý, když musím tenhle film označit jako jeden z jeho nejlepších. Nicméně čím víc filmů Rodriguez natočil, tím víc se vytrácí invence, propracovanost a schopnost vyprávět příběh. Zkrátka Mariachi příjemně překvapil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Robert Rodriguez | Hudba: Eric Guthrie, Chris Knudson, Alvaro Rodriguez, Cecilio Rodriguez, Mark Trujillo | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Los Hooligans Productions | Rozpočet: 7000 $ | Tržby: 2,040,920 $ || Komerčný trhák v zmysle pomeru Rozpočet/Tržby (Lepšie pomery má snáď len Paranormal Activity 1 a Saw 1). Typický príklad home-made filmu, keď jeden človek obsluhuje všetky posty, a ostatný sú rodina alebo kamaráti. Niektoré zložky aj podľa toho vyzerajú - herecké výkony sú u niektorých postáv neznesiteľné, a hudba bratov a sestier Rodrigueza mi pripomína moju hru na midi klávesoch, keď som mal 5. Nevadí, pretože jak je to celé amatérské, tak to celé do seba zapadá i vďaka dobrému nápadu. Nostalgicky mi to pripomenulo natáčania našich zombie filmov s kamarátmy z pubery :) 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Robert Rodriguez získal peníze na film tak, že na sobě nechal testovat nová, nevyzkoušená antibiotika. (korbitch22)

Reklama

Reklama