Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znesiteľná jednohubka, ktorá má štýl. Rodriguez nie je pre mňa kvalitný režisér. Ale občas ho jeho nápady zachránia od priemeru. Jeho prvý film pracuje hlavne s formou a tak jednoduchým príbehom, až má potenciál stať sa urban legend. V zásade to, že sa ňou aj stal, dokazujú dve pokračovania. Herci prehrávajú, prostredie mestečka je správne špinavé a dokonca si to nájde miesto pre nenásilný humor. Chyby, ktoré to má, prehliadam. Je to omnoho znesiteľnejší film, ako napríklad Machete. Každý nejako začínal. A ak sa dá o Rodriquezovi povedať aspoň nejaká skutočne pozitívna vec, je to fakt, že vie svoje diela parádne zostrihať. ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Historka o tom jak mladý Rodriguez natočil svůj první celovečerák během 14 dnů za 7000 dolarů je dnes už legendární. A stejně tak i zmiňovaný snímek. Musím se přiznat že napoprvé se mi až tak moc nelíbil (3*), když jsem se ale dokopal podívat se na něj znovu byl jsem u vytržení. Takhle nějak má vypadat vynikající "amatérský" film. Kdyby Mariachiho točil hollywood stálo by to minimálně 1000krát větší prachy a výsledek by jenom těžko byl srovnatelný. Rodriguezova prvotina uchvacuje nejenom výborným scénářem plným skvělých postav, ale především tím "jak se to proboha mohlo natočit skoro zadarmo?". Proč tomu tak je se můžete dozvědět na jednom z bonusů na DVD, kde režisér vysvětluje některé postupy, jak natočit film co nejlevnější, aby to nešlo poznat. Doporučuji všem amatérským filmařům se na to podívat. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co bych vám nalhával, El Mariachi je snímek vhodný spíše pro věrné fanoušky Roberta Rodrigueze, kteří už jsou obeznámeni s jeho pozdější tvorbou a rádi by věděli, jak tento talentovaný režisér kdysi - s minimem prostředků - začínal (a nakolik dnes režisérské finesy ze svého debutu stále úspěšně používá)... Je vidět, že experimentální léky, které Rodriguez v té době dobrovolně testoval, aby si vydělal na natáčení, byly kvalitní a v negativním smyslu neovlivnily jeho mysl, poněvadž režijně je příběh toulavé hudebníka na špatném místě a ve špatném čase skutečně na úrovni a s kamerou Robert rovněž nezachází špatně. Jenomže co je to platné, když je to natočeno podle velice řídkého scénáře, jemuž chybí pořádný rytmus, více nadsázky, více akce a údernějš dialogy - tedy veškeré nosné prvky pozdějšího Desperada, jenž z El Mariachiho převzal jen ten nejhrubější syžet a dále jej rozvedl. Nechci tvrdit, že byste měli úvod do Rodriguezovy režisérské dráhy záměrně opomíjet, jen varuji, abyste náhodou nečekali takového nezávislého Desperada bez Banderase, neboť tyto dva filmy k sobě mají opravdu dál, než by si někdo mohl myslet. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

na to že se jedná o režisérův debut a že film stál sedm tisíc dolarů,které rodriguez získal tak,že na sobě nechal zkoušet nová antibiotika:-)se jedná o celkem zábavnou vykosovačku,na které je bohužel znát málo peněz,nic moc herci,vůbec celkově je film sice velice zajímavý,ale je prostě vidět že je to nízkorozpočtová nezavislá onanie režiséra,ve kterém se ukrývá veliký potenciál.s desperádem nesrovnatelné(jak jinak:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)
  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno