Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (141)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

House of the Dragon na můj vkus příliš dlouho, táhle a nedostatečně obratně řeší intriky, mocenské boje a psychologickou válku hlavních hrdinů. Jde to mnohdy až do takového extrému, že to defacto "odnese" třeba celá jedna epizoda. A sledování hodiny zadumaných pohledů v potemnělých (sic fantasticky aranžovaných) kulisách není to, proč máme svět GoT tak rádi. Chybí vyváženost, chybí silné postavy, na kterých by se celý příběh nesl a když už tady konečně nějaká je, či se utváří, tak je znásilněna výměnou hlavního protagonisty. Což je další velký problém, který nebyl uchopen vůbec dobře. Pravdou však zůstává, že HoD solidně kopíruje i trademarky, které fungovaly dobře od začátku. Umí místy udělat sevřenou atmosféru, postava Daemona je absolutně na vrcholu a když to rozparádí draci, také to stojí za to. Vzhledem k tomu, jak končí jednička, by mohla být dvojka konečně to pravé ořechové s cca trojnásobným rozpočtem oproti staršímu bratříčkovi. Celkově je jednička překvapivě spíše komorní a chybí jakkoliv velkolepá bitva. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takovej ten pocit, kdy se abstinentovi po dlouhé době znovu naskytne příležitost zakusit slasti jeho dlouho odpírané drogy. Je to zpátky, a prostě si nemůžete pomoct, a víte, že v tom zase skončíte až po uši. Tenhle seriálový svět a jeho intriky a infarktová dramaturgie, to je prostě láska. [HBOmax] ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosahuje to kvalit GoT (nepočítaje 8 série)? Ne. Lze těchto kvalit ještě někdy dosáhnout? Pochybuji. Dosahuje to dostatku kvalit, které mělo GoT a dělá tento seriál nejlépe jak může? Ano. Bavilo mě to? Velmi. Doporučuju toto všem co viděli GoT? Definitivně. Za mě opravdu povedené, jsem spokojen dostal jsem co jsem potřeboval a chtěl a mám z toho radost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Asi najväčšou slabinou prvej série je to že v úvode dostal kŕmič krabov pomerne málo priestoru. To asi ľuďom chýbalo najviac, viac akcie. Mňa samého prvá séria Hry o Tróny príliš nenadchla, časom som sa k nej vrátil a potom som sledoval jednotlivé epizódy ako v rauši, možno by bolo dobré spraviť tak aj v tomto prípade ale predsa len zvedavosť zvíťazila. O niečo pomalší rozbeh bol dobre vyvážený intrigami so skvelým finále, ktorý Lucerysovi nadelil taký osud aký každý očakával a tak sa to môže konečne naplno rozbehnúť. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)
  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama