Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (84)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto díle je více než vidět, že aby se něco stalo musí se odehrát buď svatba a nebo ta smutnější událost pohřeb. Ze samotného pohřbu si opět nic extra nepamatuji ale jakmile se objevil drak a rvačka o něj, začalo se konečně něco dít. Všeobecná nevraživost mezi syny královny a princezny se opět prohloubila a do budoucna tyto strkanice jistě neskončí dobře. Tento díl se ale nesl v úplně jiném duchu a stane se pár za mě velmi důležitých událostí, které bych shrnula asi jako že Rhaenyra konečně dostala, co chtěla. Incest, lest a závěrečná svatba to vše bylo naprosto perfektní a já měla konečně pocit, že ta tahanice o moc a trůn se konečně posunula o level výš než bylo dosud jen neustálé žvanění, obviňování a příležitostné strkanice. Škoda jen, že se těmto událostem nevěnovalo více času a pozornosti. Místo toho jsme byli svědky střemhlavého letu na můj vkus na divně vypadajícím drakovi z hlediska efektů a podobných prapodivných výtvorů na zeleném plátně. Škoda. I přes to konečně opět dobrá epizoda. ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak na Hru o trůny to rozhodně kvalitou nemá. V seriálu se hodně žvaní a děj moc neodsýpá.  Není to taková pecka jako předchozí seriál, je to rozhodně méně propracované. Hra o trůny měla opravdu šťávu, byla tam akce i hromada intrik a konverzace spousta trikových scén a děj měl spád. Rod draka bohužel spoustu z Her o trůny postrádá. Je to spíše seriál pro děti co budou nadšené z draků což je vlastně jediné co vyžadovalo větší digitální triky, jinak je to třeba na nějakou akci dost slabé. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina řady zatím trochu zaostává za tou první, ale subjektivně mám vždycky problém s většími časovými posuny a přeobsazováním (u Rhaenyry považuji recast za ten "nepovedenější" oproti Alicent). Kdyby se ale v duchu posledních 15ti minut nesl celý díl, dal bych klidně poprvé Rodu Draka plný počet. Příslib věcí budoucích je velký a největší problém pro mě bude, že tu vlastně nemám komu "fandit", ale jako rozšíření loru zatím HotD beru všemi deseti. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laenor si asi zaslouzil definitivnejsi reseni, podobne milosrdenstvi mi na rod draka vubec nesedi. Cele je to chvilemi velmi uspechane, kde hra o truny venovala 8 sezon jedne generaci, zde zda se chteji venovat jednu sezonu jedne generaci a tento dil je prikladem toho ze to tak docela nestihaji. Pokud chteji zahrnout celou rodovou linii az do svrhnuti tak to bude jeste mnoho dalsich uspechanych sezon. Jinak ale paradni dil. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se blíží konec a scénáristé se snaží příběh připravit na vyvrcholení první sezóny. Po smrti manželky Daemona se věci ještě více zkompilují a je jenom na královně, budoucí královně a dalších lidech, aby zakončili svůj příběh s úctou. Už zkušený režisér seriálu Hra o Trůny Miguel Sapochnik, který natočil jedny  z nejlepších epizod, se tentokrát nevrhl na akční sekvence, ale na psychologické drama v rámci jednoho královského rodu. Postupně kamerou sledujeme jednotlivé postavy, jak se mračí, usmívají... Koukáme na to, jak se jim tvoří myšlenky v jejich hlavách, abychom pochopili jejich myšlenkový proces. Daemon, Rhaenyra a Alicent jsou ty nejdůležitější postavy v celém království. Král už je starý a táhne za sebou celé své rozhodnutí o následnictví trůnu. Snaží se uchovat v rodině řád, což se mu vůbec nedaří, protože má rád zároveň svojí dceru a svoji manželkou. Ostatní postavy už slouží pouze ke křoví, které je pouze k tomu, aby se stalo hybatelem děje. Hybatelem děje v této epizodě je svár mezi dětmi Alicent a Rhaenyry, které po smrti manželky Daemona udělají velké věci. Jak víme, Lady Laena Velaryon měla draka a o toho tentokrát jde. Jak se říká oko za oko, tentokrát jde oko za draka, tak se rozložení draků v rámci rodin Valerionů a Tangarienů hodně změní. Jak je vidět, první sezóna Rodu Draka se bude věnovat boje o trůn, a tak nás čeká velký boj Rhaenyry a Alicent, protože manžel následnice byl „zavražděn“. Jsem rád za takový díl, kde se na první pohled nic neději, ale na druhý, spíše na hlubší prozkoumání se děje toho hodně. Sapochnik tentokrát nevěnuje fyzickému bojišti, ale je to psychické bojiště, kde každý pohled značí psychologický stav. Příběh stávající a budoucí královny, jejich synů a boj o moc se v sedmém dílu seriálu Rod draka hodně povedl. 90 % ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama