Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Monggol odpad!

všechny recenze uživatele

Upozornenie pre divákov, ktorí sa ešte nestretli s filmami Dušana Rapoša: Tento film spôsobuje nevratné poškodenie mozgu, deformáciu psychiky a malígne organické zmeny na pokožke. Pre tých, čo už videli nejaký jeho film: Hrozí akútna nauzea a morálna kocovina. A divákom, ktorým sa tento film páčil, sa odporúča vyhľadať rýchlu lekársku pomoc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bojové Vozidlo Pěchoty rozjíždí napadrť ostatky svých partnerských omylů. Někde od scény s oplzlým hasičem jsem nabyl dojmu, že pomoc potřebují především tvůrci této trapňoučké taškařice, protože buď jim někdo ošklivě ublížil, a nebo trpí bludy, že by mohli vytvořit něco zábavného, co není úplně na hlavu. Poslední scéna měla končit tak, že terapeut Kohák skočí pod autobus. Já bych ho pochopil.. ()

Reklama

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Film se silně inspiroval "Klubem odložených žen" a vznikl slabý odvárek. Asi tak pátý výluh pytlíkového čaje. Tři zhrzené ženy se snaží pomstít svým nevěrným manželům. Bohužel scénáristka nemá fantazii, vytváří opravdu "neuvěřitelné" situace, které kopírují stokrát omletá kliše - hloupí policajti, nějaká ta nahota, sexuální obtěžování, balkónová scéna, nevím, co mají hrdinky dělat, tak jdou nakupovat... Product placement to zafinancoval. A ten konec? Bože! To může opravdu někdo věřit, že by politika, herce a evidentně zazobaného právníka odrovnalo to, co jim scénář připravil? Totální ztráta času. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat, že jsem s tímto hodnocením dopředu už tak trochu nepočítal, ale i přes svá omezení jsem divákem vcelku pružným, takže jsem byl připraven použít i větší množství hvězdiček, kdyby se přece jen zadařilo. No, nezadařilo se. Opět šlo o jednu z typických českých komedií poslední doby, v nichž slouží velmi chabý scénář jen jako základ pro implementování product placementu. Jinak to byl tedy vskutku velmi uvěřitelný příběh z běžného života, vždyť kdo z nás občas neodhodí Ferrari jako prázdnou plechovku od piva, že? Dialogy byly samozřejmě tradičně na pěst. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nový film Dušana Rapoše jsem byla zvědavá. Například, jestli to bude ta česko-slovenská tradiční romkom odehrávající se kdesi ve vysněném světě jak z katalogu, jestli bude scénář jen špatným převodem už tak dost špatného románu atd. Ale výsledek je mnohem lepší, než by se kdokoli nadál. Jedná se čistě o český příběh s českými herci zasazený do pražského prostředí - tím jsou vyloučené problémy vážící se k dabingu mezinárodního obsazení a nejsou tu žádné nerealistické lokace. Scénář si pro sebe napsala zkušená manželská dvojice Rapoš - Vejmělková, přičemž oba jsou filmoví veteráni už od 80. let a oba měli dostatek času vnímat vývoj žánru v posledních letech. Product placement tu nijak nebije do očí, pokud už musí být, je funkčně zasazen do děje. Nic nechybí, nic nepřebývá, vše do sebe zapadá. Nejsou tu tradiční nešvary zbytečných dialogů, nadbytečných scén, dokonce se tu vtipně pracuje s hudbou a humorné situace jsou jednoduše zobrazené, ale už nejsou polopaticky dovysvětlené. Jediným mínusem je cameo a velmi slabá píseň Heleny Vondráčkové. Pokud by Rapoš svou Ženskou pomstu uvedl už před deseti lety, mohli jsme si všichni ušetřit čas a nervy nad mnohem horšími žánrovými pokusy a nemuselo se tolik kýčařit. Takto zvedá laťku tam, kde už by tomu nikdo nevěřil a ještě za odměnu vrací do povědomí širší veřejnosti svou krásnou ženu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)
  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)
  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)

Reklama

Reklama