Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Ivo Róna, dlouholetý šéf prosperujícího podniku Aron, se snaží zorientovat v nechtěné situaci, kterou mu jeho děti ani okolí neulehčují, ale kterou si na sebe dost možná seslal sám. Nový film režiséra Olma Omerzu proplétá komplikované rodinné vztahy se světem moderních komunikačních technologií, které dokáží využít naše slabá místa. Ve válce, která se ve filmu pokradmu rozpoutává, ale není vůbec jasné, kdo stojí proti komu, natož kdo z ní vyjde jako vítěz. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rodinný film 2. Olmo Omerzu se stále soustředěně zajímá o dynamiku vztahů v rodině, tentokrát kolem arogantního podnikatele, jehož životem otřese poznání, že firmu ani rodinu nemá v rukou tak pevně, jak si celý život myslel. Výborně napsané postavy, ještě lepší obsazení a jako vtipné ozvláštnění ptáci komentující děj. Zatím to vypadá na český film roku. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na české poměry dobrý film se zajímavým námětem novodobých "sňatkových podvodníků". Miroslav Donutil nemá vůbec žádné náznaky komediální role, což někoho může zaskočit - mě to ale přišlo naprosto normální. Vmísení opakujícího se motivu různých druhů ptáků, kteří situaci různě komentují, byla originální myšlenka - avšak nic extra revolučního, co by mi fouklo do obličeje. Často by se ale jejich slova daly použít jako nějaké citáty. S tímto filmem můžu vyjádřit spokojenost. Nejedná se ale o nic, co by se mi nějak víc vepsalo do paměti nebo co bych chtěl vidět znovu. I tak ale díky. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý Donutil se připoměl, že umí hrát, když dostane roli. Tady jako šéf strojírenské firmy, z které mu odteklo spousta peněz neznámo kam. Olmo Omerzu je pro mne jako režisér trochu mimoň , koneckonců jeho tvorba nezapadá do žádné běžné škatulky zdejší tvorby, ale s každým dalším dílem je mi ta tvorba bližší a bližší. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

“Miroslav Donutil dokazuje, že stále má co nabídnout z hereckého rejstříku” znělo jako upoutávka na návštěvu filmu. Pan Donutil se ani moc nutit k hraní nemusí, v jedné poloze jde o chroptění, ve druhé o jeho civilní podobu naštvaného muže přílišným zájmem veřejnosti. Kdyby tak bylo na co víc koukat. Tahle věc by byla ok pokud by se snad jednalo o cvika, komorní kamerovka na pár aktů. Jestli je to prvotina tak to snad snese nějaký odpolední nedělní vysílání na ČT. Scénáristicky je to brak jak blázen, zkratkovitý, pointy rozhovorů pocem kamdeš. Při “obědové scéně” mi cukalo v kolenou že je čas opustit sál. V poslední době se říká, že snad bude českému filmu líp. Ale Atlas ptáků - panebože ta úplně mimozní ptačí metafora je další facepalm. Naprosto zbytečná a nijak neprovázaná - tak Atlas ptáků jednou v učebnicích jako jeden z příkladů úsvitu českého filmu fakt nebude. Dvě hvězdy pač Troška točí ještě hůř, tak ať je nějaká hierarchie ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skoro po roce v kině. OO mě vždycky svými filmy zaujal, ale tady se mu to podařilo tak napůl. O postavách se toho moc nedozvíme, některé jsou dokonce trochu nadbytečné (Kotek) a ptáci mi připadli jako motivační citáty na Fejsu. Na druhé straně výborní herci a dialogové scény (chata, oslava narozenin), zajímavé vylíčení těch, kteří si nedávají pozor na on-line svět a dobře depresivní hudba, ale kladů by snímek potřeboval daleko víc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • „Pevně věřím, že ten příběh mnoho diváků hluboce zasáhne,“ uvedl Miroslav Donutil. (SONY_)
  • Film se odehrává v Kolíně. (Mara97)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 11 milionů korun. (SONY_)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama