Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dokážete povzniesť a prijať film s námetom, aký nám ponúka, dočkáte sa krásneho filmu. Dokáže rozplakať, rozosmiať, prinúti porozmýšľať. Premyslený príbeh je však na niektorých miestach až príliš presladený, no od začiatku chytí za city a emócie na konci sa určite prejavia. Meg je tu síce veľmi zlatá, no Nicolas božský! 75%. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Teda tohle je fakt nefér, bůůůů.... :-( (A ještě se k tomu pojí ono závěrečné "For Dawn", což je věnování tragicky zesnulé producentce Dawn Steel, která se bohužel kvůli nádoru na mozku nedočkala kino-premiéry...) Nicméně zpracování poměrně tradičního hořko-sladkého příběhu o lásce a životě se zde dotýká téměř andělských výšek :-) Meg Ryan ve své nejlepší době a Nicolas Cage ještě s poměrně bujnou kšticí, navíc parádní soundtrack se skvělým songem od Goo Goo Dolls a neméně dobrou skladbou od Alanis Morissette. 9/10! ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Remake Nebe nad Berlínem, z něhož mám smíšené pocity, Wendersův poeticky opus zůstal bez debat nepřekonán, Město andělů ku škodě páchne Hollywoodem, Nicolas Cage a Meg Ryan v době relativně největší slávy v hlavních rolích jsou toho jasným důkazem, srdcelomný a dá se říct skoro až patetický (ubrečený) scénář jakbysmet, Nebe nad Berlínem je životabudič, kde andělé závidí lidem a kde analogicky empatický divák jakým jsem i já může litovat anděly, po doznění titulků Města andělů jsem naopak andělům záviděl. Ano, může to být čistě můj problém, ovšem je s podivem, že dva filmy vycházející z obdobné předlohy, mohou působit na konkrétního diváka, tedy mou maličkost, tak odlišně... Romantickým City of Angels ovšem je, ne že ne, možná nejpamátnější mainstreamová čistá romance, s kterou jsem se setkal, hodnocení a nadšené komentáře plně chápu, je možné, že kdybych neznal už zmíněné "Nebe nad..." výsledná by vypadala diametrálně jinak, takto však nezbývá nic jiného, než zklidnit ovace... 60% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Verím na anjelov presne tak isto, ako verím, že Nicolas Cage je herec vhodný do romantického filmu, ale zrejme sa tento film ku mne dostal v nejaký najcitlivejší deň mojej periódy a bol som ochotný jeho sentimentálnu gýčovosť prehryznúť - ba dokonca si ho aj užiť a rozcítiť sa. Mráz behal po chrbte, slza "ukápla" z kútika oka, a moje zatvrdnuté metalové srdiečko aspoň na chvíľku vzplanulo všeobímajúcou láskou a nehou. No čo vám budem hovoriť - aj muži majú svoje dni :) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No konečně nějaký romantický film, který končí na tento žánr nezvykle. Sice jsem čekala, že se něco stane, protože zbývalo ještě 15 minut do konce, ale už byl jakoby happyend...ale stejně. Dala bych i 5*, protože snímek mě opravdu rozbrečel, dojal a překvapil svým nezvyklým koncem no samozřejmě měl i nezvyklý námět, ale Nicolas Cage je sice dobrý herec, avšak pro akční filmy typu Lovci pokladů, ne romantické snímky, kde se tváří jak idiot, který vyvaluje furt oči. Takže v závěru 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Když se Maggie (Meg Ryan) zeptá Setha (Nicolas Cage) čím se živí, tak odpoví, že je poslíček. V řečtině se řekne poslíček "angelos". (don corleone)
  • Anjeli sú vyobrazení ľuďmi všetkých etník, aby reprezentovali rozmanitosť ľudskej rasy (aj keď anjeli nie sú ľudia). (Arsenal83)
  • Slovo „anjel“ sa v celom filme spomína len dvakrát, počas krátkeho dialógu medzi Sethom (Nicolas Cage) a Cassielom (Andre Braugher), keď sa obaja prechádzajú po pláži, aby videli západ slnka. Je to jediný raz, kedy jasne tvrdia, že sú anjelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama