Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Janatová si v mládí prožila nešťastný románek s malířem, a proto je nyní vůči všem výtvarníkům naladěna nepřátelsky. Její dcera Vlasta se však bohužel zamilovala do malíře Hodury. Je sice úspěšný a vydělává slušné peníze, jak ale mamince vysvětlit, že to není zarputilý padouch? Vlastina spolužačka se rozhodne kamarádce pomoci. Na návštěvě u Janatových představí Hoduru jako svého osobního lékaře. Lež plodí další lži, a tak nebude nouze o zapeklité situace (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

film ktorý nezačal príliš pozeratelne sa postupom času vylepšoval a vylepšoval obohatili ho 2 zápletky, občas sa avšak dej vyvýjal príliš pomaly a vtipné scénky boli hlavne ako doktor "liečil", niečo čo tam bolo nasilu vložené bola topka, mam z toho filmu zmiešané pocity, niečo tam nebolo ono ale neviem to presne pomenovať, avšak aspoň ten film skončil pozitívne, to film madla z cihelny bol celý čas super a skončil hlúpo tak toto bolo čosi podobné ale obrátene, obom teda viac ako 3* dať nemôžem ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Režisér Vladimír Slavínský natočil na počátku třicátých let pro pražskou filiálku berlínské UFY sérii veseloher s populárním hereckým trojlístkem Haas – Baarová – Nedošinská. V případě Jejího lékaře vsadil Slavínský na osvědčený fígl mnohých soudobých filmů – na záměny identit, které zákonitě vyvolávají nedorozumění a na jeho protagonistech potom je, aby se z těchto prekérních situací dostali způsobem co nejvtipnějším. Tady se to daří nejlépe Hugo Haasovi, který v roli falešného lékaře mistrně využívá všech poloh svého geniálního komediantství. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Obsahově dle mého gusta; adaptace divadelních her mívají dialogy i vtipné momenty prověřené diváky. Slavínský se navíc obklopil hereckou smetánkou, takže výsledek snad ani nemohl být špatný. Jediné co bych snad vytknul jsou písničky, lepkavé patosem... . Zajímavý "objev" pro mě byla Míla Raymonová. Škoda, že z naší kinematografie zmizela tak brzy. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Spojení Hugo Haas - Lída Baarová - Antonie Nedošínská a Vladimír Slavinský na počátku let opravdu fungovalo (viz. filmy Okénko, Madla z cihelny aj.). Nadčasový suchý humor Haasův neomrzí, herec je kořením filmu. A také Lída Baarová - dle mého soudu - podává v těchto filmech lepší výkon než v těch pozdějších... Milá atmosféra venkovského sídla snoubenčiných rodičů, záměna malíř vs. doktor či manželka vs. milenka funguje i přes delší stopáž filmu. 70% ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Pokud se nenecháte odradit únavnými prvními ca.25-ti minutami, dočkáte se celkem zábavné komedie, jejímž tahounem, vedle několika dalších hereckých es, je především Hugo Haas. Techtle-mechtle mezi Haasem a Baarovou mimo kameru jsou z jejich zdejších výstupů zcela zjevné - jestli se pletu, tak at´ se propadnu do Západního Německa! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama