Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (227)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý Kozub v jeho dosavaď nejhorší formě. Humorem se šetří a když už se zde najde, je trapný. Kozubova postava k tomu navíc bohužel nedostává dostatek prostoru a sama i sobě je i poměrně odflákle napsaná a zbytek jsou spíš jen takové figurky do počtu. Oproti třem tygrům nesrovnatelný propad a když jsem se za 45 minut nezasmál ani jednou, nejsem si jistý, že je to ten správný film do žánru "komedie." Nuda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Prušinovský tentokrát ustoupil od mixu komedie a vážnějších společenských témat, který ho zdobil předtím a přišel s odlehčenou road movie bez větších ambicí, která v určitých pasážích funguje skvěle a v některých zase vůbec. Jestli tady v něčem Prušinovský opět exceluje, pak je to osazení naprosto nesympatickými postavami, kdy není úplně jasné jestli a hlavně proč by jim měl divák fandit. Výjimkou je tu sice Ferrův Emil (protože asi jen někdo s vrozenou poruchou může být "normální" a morálně v pořádku) ale ten je zdatně vyvažován Kozubovým Štětkou, což je sebestředný idiot a hlavně Hádkovým Romanem, který je kreténem na entou a za celou dobu se vlastně ani jeden z nich nezmění a nijak neprozře (tedy pokud nepočítáme to, že na konci nechá Hádek řídit manželku) Ještě nějakou chvíli po dokoukání sem si nebyl úplně jistý jestli se mi Grand Prix líbilo, nicméně jelikož se celkem bavil a i se dost často zasmál,nakonec přihodím ještě tu chybějící půl hvězdu...70% PS : Tatiana Dyková je jako lokální fetka naprosto skvělá a za mě nejlepší figurka v celém filmu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ne, pro mě fakt Prušinovský zůstane jen režisérem jednoho skvělého filmu a ten zbytek už asi budu ignorovat. Tady mě nalákalo hlavně zařazení mezi road movie, kterou to naštěstí opravdu je, ale jinak na to, že to má být komedie, mě tam trochu pobavily snad jen tři gagy a jinak jsem měl spíš tak trochu depku z ústředních postav, které jsou jedna nesympatičtější než druhá a se kterými trávit čas mi přišlo spíš otravné než cokoli jiného. Já vím, že Prušinovský tyhle "divné burany" má rád a točí o nich snad každý film, ale nějak mám problém si k jeho postavám najít cestu a vůbec jim něco přát nebo se prostě jen o jejich osud zajímat - pokud to teda není podané jako Kobry a užovky. Tohle má sice skvělé herecké výkony (i když teda Kozub hraje svoji roli z reklam na Fio, ale budiž, naopak takového Kryštofa Hádka jsem už dlouho neviděl tak dobře hrát), dobrý nápad a pár povedených scén (SPOILER třeba Emilovo splnění snu KONEC SPOILERU), ale jako celek jsem z toho žádný výraznější dojem neměl, funkčních vtipných scén bylo pomálu a celý ten scénář je tak laxně vykonstruovaný, že když už v něm dojde k nějakému posunu charakterů ústředních postav, stane se tak vlastně náhodou, bez většího opodstatnění. Pro vyšší hodnocení nevidím důvod, ale aspoň to nepovažuji za úplnou ztrátu času. Lepší 2* ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský se svým Grand Prix po dlouhých odkladech projel cílem, ale bohužel hluboko v poli poražených. Výsledku citelně chybí skloubení společenských témat s chytlavou komikou, čímž se předchozí díla autora vyznačovala, a občasné záblesky dobrých nápadů to nezachrání. Více zde. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prušinovský si po letech vybral slabší chvilku. Nechce se věřit, že by scénář skutečně zrál deset let. Road movie je specifický žánr, který stojí na hlavních postavách a tady jsou bohužel dvě ze tří na zabití. Ferro je hrozná konina a alergie na všude vyskakujícího Kozuba také nepomáhá. Kriminální pasáže jsou vůbec porod. Zachraňuje to až zařazení do nižší společenské vrstvy, kterou má režisér dlouhodobě v malíku a hromada bizarních vedlejších postaviček. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo na 602 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Od první verze scénáře až po premiéru v kinech uplynulo deset let. (KGBelik)
  • I když ve filmu podpraporčík Holeček (Marek Daniel) říká, že mají na okrsku pouze jediné služební vozidlo, tak registrační značka se v různých částech filmu mění, a to konkrétně 4L36328 (v čase 11:07) a 4AJ2585 (v čase 01:03:25). (the_anubis)

Reklama

Reklama