Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

vopajslikova 

všechny recenze uživatele

Scénář měl asi o kolečko míň, protože místy chybí logika, povšechně humor a end je rozplizle happy. Postavy občas jakoby nevěděly, co mají hrát, ačkoli se snažily, co mohly. Výborná Kronerová jako manželka, Czyzová coby vnučka se chová normálně (konečně někdo vložil do filmu dítě, které se chová ke své rodině a okolí vcelku slušně-s výjimkou facky). Mrtvicí stižený manžel-milenec-lékař Bartoška je buď zcela nemohoucí nebo přechodně zázračně uzdravený, aby se v závěru filmu tlačil s Langmajerem na jedné matraci v komoře velikosti šatní skříně. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to takové prazvláštní, když v celém filmu není ani jedna jediná postava, která by mě svým chováním uklidňovala. Všichni se tu chovají tak, jak jsem nechtěl aby se chovali... :-) Jediný opravdu kladný bod je Jiří Langmajer, který vystoupil (nebo byl vystoupen) ze škatulky bezchybných frajerů a zvládl to naprosto perfektně. ()

Reklama

mia.com 

všechny recenze uživatele

Zvlastni film na to, jaci super herci tam hrali. Sem tam jsme se zasmali, ale jinak to bylo divne. Hlavne to, jak hlavni postava po mrtvici se v jednu chvili sotva pohne a pak ridi auto? Wtf? Pak uzasne moralni ponauceni nad tim, ze ozrala doktorka s flaskou v ruce ridi auto, naboura do dalsiho auta, jehoz majitel ji ho jeste opravi a vse je v poradku??! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko se přes šílené Kdyby byly ryby nebo hodně podprůměrné Bajkery a Padesátku zmohl na vcelku koukatelný film o muži, kterého dohnala vlastní minulost. To co vyčítal svému zeťákovi na něj vyplulo na povrch. Jenže zároveň s tím přišel i trest boží a to skoro doslova. Zhrzená manželka pak logicky reaguje po svém. Chvílemi to úsměvná komedie je, chvílemi není, místy sledujeme tragikomedii. Herecké obsazení je nadstandartní, to si řekněme rovnou, podle toho jsou i herecké výkony skvělé, hudba je výborná, ale má to své mouchy. Zdeněk dělá rychlé pokroky, skoro až zázračné a dokonce je brzy schopen řídit auto, což ale nepodpoří dalším zlepšením po dokončení jízdy. Je to jistě možnost zamyslet se nad vlastními hříchy, které nás jednou doženou, na druhé straně manželka o jeho nevěře věděla a to jsem tušil o dost dřív, než se k tomu přiznala. Pak je ale otázkou, proč nevěru tolerovala a proč také reagovala neochotou se o muže starat, když pro ni odhalení překvapivé nebylo. I tak si ale myslím, že Petr Kolečko by se přeci jen mohl oprostit od klasických stereotypů v těchto typech filmů a více se zaměřit na vytěžení veškeré komediálnosti. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)

Reklama

Reklama