Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (210)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku se vyplatí vidět Insidious 2, protože sice s devítiletým odstupem, ale navazuje na něj. A na základě draze vykoupené zkušenosti mám druhé doporučení. Pokud máte zrovna třeba potíže s krční páteří, nebo jako já s plotýnkami...pusťte si raději dokument o rozmnožování bezobratlých. Ušetříte si pár bolestivých lekaček. A teď k filmu samotnému. Ten koncept s Dálavou není úplně marný, ale je uchopen bez nápadu, nekreativně, nudně. Příběh je velmi, velmi basic, pouze s několika scénami, které ho ale nerozvíjí, ani nikam neposouvají. Slouží jen pro udržení skalních fandů duchařiny u TV...prostě pro odvedení pozornosti od faktu, že tvůrci nemají víc co nabídnout; vaří z vody. Ze stejného důvodu vytvořili postavu neohrožené a cool černošské spolužačky. V pětce Ghostbusters klidně, protože je to sympoška, ale v hororu s už tak chatrnou atmosférou, nikdo "odlehčovací" postavu nepotřebuje. Takže suma sumárum....tak hodně slabé tři, že je klidně stáhnu na dvě, jakožto signál tvůrcům ... Zavřete ty už ty dveře! Bubububu! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První díly téhle série byly docela strašidelné. Poslední příspěvky frančízy už bohužel těchto kvalit nedosahují. Konkrétně tady chybí zajímavější scénář a strašidelnější atmosféra. Jakkoli je závěr docela fajn, na lepší hodnocení to nestačí. V podstatě je to série deset minut nuda - nahodilý bubák - deset minut nuda - atd. atd. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Insidious si ako jedna z mála hororových sérií drží úroveň a ani o jednom diele nemôžem povedať, že by bol zlý. Pätka je však určite najslabšia. Jednak Patrick Wilson nie je tak dobrý režisér ako Wan či Whannell (nedokáže tak kvalitne vyšplnovať atmosféru a ľakačky, i keď základy zvláda a pár scén so slušnou atmosférou (CT vyšetrenie, Joshove pexeso) nájdeme) a ďalej preto, že príbehovo film nič nového neprináša, ale iba recykluje videné. V centre je tentoraz nefunkčný vzťah medzi otcom a synom než samotní démoni. Táto linka je povrchne spracovaná, záverečný prerod dosť na rýchlo, ale ako tak funguje. Horšie je to so samotnou the Further. Veľmi dlho trvá kým sa do nej ponoríme naplno a keď aj k tomu dôjde, tak zistíme, že desivá atmosféra predošlých dielov je fuč. Najväčší problém som mal s tým, že tvorcovia porušujú nimi stanovené pravidlá ohľadom Further z minulých dielov a veľa udalostí vyznie pre hardcore fanúšikov následne dosť nelogicky. Nostalgia funguje, či už pri klasickom Bisharovom kvílivom husľovom soundtracku a výbornej piesni Tiptoe thorugh the tulips alebo i fajn cameu Lin Shaye. Tá aj v pár scénach ukazuje ako kvalitnou herečkou hororového žánru je a ako veľmi jej väčšia prítomnosť 5ke chýba. Celkovo teda neurážajúci priemer, s ďalším dielom by som bol opatrný, pretože séria pôsobí vyčerpane. Pri pohľade na výborné tržby mám však dojem, že táto séria pôjde ako hovoria pravidelní účastníci astrálneho cestovania: Further. 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčichlé pokračování kdysi vcelku vydařených duchařin. Wilson je pořád sympaťák, Byrne je pořád osudová kráska, ale co je to platné, když jejich nejstarší syn je nekňubovitý ocas, jeho spolubydlící na koleji teatrálně žoviální trapačka a celý film je především právě o těchhle dvou klaunech. Stupeň horrorovosti je pak jen lehce nad bodem absolutní nuly, zápletka nezajímavá, děj nudný (z poloviny se řeší obligátní "vztahy"), takže se z téhle očekávanosti stala při jejím sledování otravnost a já ji zklamaně dokoukal jen z nostalgie a jakési falešné divácké povinnosti. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Jediné, co můžu hodnotit kladně, je technická stránka filmu, ale ta je už standartem od jedničky. Ne, že by tady bylo všechno špatně, jen je to úplně zbytečný a šíleně nudný. Nic to nedalo, nic nového se člověk nedozví, jen se recykluje co už bylo řečeno a viděno. Nulová atmosféra a hororovou stránku to úplně hodilo do piče. 1* a.k.a 15% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama