Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (47)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us.  ()

MoreAdam 

všechny recenze uživatele

10/10. Thrawn, Chimera, Ezra, Sabine a nový život který se nám začíná odhalovat jako želví lidé, co víc si přát od seriálu který milkuje starší seriály, snad jediný mínus v této epizodě je to, že Thrawn má jiný odstín pleti. Moc se těším na další epizodu Ahsoky, kdy se Thrawn vydá na lov, se svojí "armádou". ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smíšené pocity. Nová galaxie a planeta Peridea vypadá parádně, stejně tak veškerá stvoření, na které jsme tam prozatím narazili. Na druhou času mě štve určité "bezčasí", neboť to vypadá, že se Thrawn a Ezra nikam během společných čtrnáct let nikam neposunuli. Kdyby na tu planetu dorazili před dvěma měsíci, klidně by mohli být na stejných pozicích jako teď. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten nástup jeho legií. I to bohatě stačilo:) A Ezra? Velice milé překvapení, co se týče podoby. Nějak tak si člověk představí vyhnance po letech samoty. A když jsem viděl render animovaného Ezry s fousy a teď naživo. Ano, tvůrci to trefili. Ale celkově Thrawn. Okamžikem, kdy promluví, tak víte, že Nová republika je u konce. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jak vlajková loď velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) Chiméra, tak jeho legie Stormtrooperů užili na opravy taktiku zvanou Kincugi. Japonské umění opravy pomocí zlata, které nutnost opravy dává na obdiv jako součástí historie předmětu než něco, co je nutné skrýt. (Veskoslav)
  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)
  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)

Reklama

Reklama