Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (47)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars Mikkelsen je ako Thrawn super, s jeho tvárou sa však maskéri mohli pohrať viac. Pasáže s Baylanom a jeho padawankou mám rád, ale začínam sa obávať, že do konca série nebudú poriadne niekam viesť. Všetko robia iba v náznakoch a vykračujú si, ako keby boli na prechádzke. Sabinne je naďalej otravná a hľadanie Ezru pomocou korytnačiek bolo tak trochu infantilné. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak moc je seriálová Ahsoka strhující. Thrawnovo entrée ve velkém stylu (pořád platí, že Thrawn je jeden z nejlepších záporáků v celém SW  univerzu), nenásilné rozšiřování loru, neselhávající řemeslo a příslib velkých věcí ať už to bude v pokračování Ahsoky nebo v jakékoli jiné navazující sérii.. Mimochodem na spotify je konečně k poslechu soundtrack alespoň k prvním čtyřem dílům. Soundtrack je totiž opět naprosto boží. ()

Reklama

Krnac 

všechny recenze uživatele

Táto epizóda presne ukázala problém ktorý mám s formátom 8 epizód na čo seriály posledné roky nabehli. Bola to dobrá epizóda ale stalo sa toho málo. V minulosti keď mal mať seriál 20 či už 20 min alebo 40 min prišlo mi že sa toho dialo viac. Áno boli tu experti ktorý zvyšok seriálu zahlzili fillermi ale inak som nemal tak často ako dnes pocit že séria končí v momente keď sa len začína hlavná zápletka. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us.  ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

O jednu hviezdičku nadol kvôli neschopným neonacistickým americkým nulám zo spoločnosti Disney+, ktorým robí neustále problém prehrať novinku s vyššou sledovanosťou (Mandalorian, Andor, Ahsoka, AHS). Čím ďalej na východ tým táto neonacistická spoločnosť buguje viac a viac a preto je jednoducho lepšie predplatné zrušiť a pozrieť si epizódu onlajn zdarma. Ospravedlňujem sa že komentár neodráža dojmy z epizódy ale skúšať prehrať epizódu na troch zariadeniach a neprehrá ju ani jedno, tak nato musíte byť ako streamovacia služba iná sračka...Potom sa nečudujte že som si epizódu nedokázal vychutnať. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Věta, kterou pronese Huyang (David Tennant): „A long time ago in a galaxy far, far away...“ je nejenom odkazem na to, že se skutečně nacházejí v jiné galaxii daleko odsud, ale je to samozřejmě ikonická věta, kterou celá sága Star Wars vlastně odstartovala a poprvé jsme ji mohli vidět ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Stormtroppeři Thrawna (Lars Mikkelsen) již nejsou obyčejné jednotky Impéria, ale jsou tzv. Night Troopers. (Veskoslav)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama