Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Poslední recenze (236)

plakát

Oši no ko (2023) (seriál) 

MAL: 9/10... Na tohle anime jsem byl chvíli naštvaný, protože jsem šel po té cestě, kdy jsem ho ze začátku kritizoval a čekal z toho typické girlish anime, které bude nudné. Well, nedopadlo to tak. Anime mi prakticky každou epizodou dokazovalo, jak strašně se pletu a to ať už z hlediska prakticky vynikající hudby, animací nebo i příběhu a postav. Celkem drastický a překvapivý začátek se zvrhne v hudební drama? Těžko říct, jestli takhle dohromady pojmenovaný žánr vůbec existuje, ale na tohle to sedí. Divák tu může sledovat nějakou cestu hlavních postav za slávou a také nějakým mentálním a tvořícím procesem na cestě za bytí idolem. Tohle téma je populární už pár let hlavně ve východní Asii a kromě toho, že zde jsou vykreslené nějaké skutečnosti z takového života, celé anime má i jistý isekai nádech díky začátku. Z isekai žánru si zde bere prakticky jen to nejlepší a snaží se na tom budovat příběh dál. Jak říkám, tohle anime bylo velké překvapení a dá se celkem slušně očekávat, že další sezóna na to jen naváže.

plakát

Džigokuraku (2023) (seriál) 

V rámci hvězdičkového hodnocení se tu asi spíše přikláním k 4/5, ačkoliv na MALu jsem tomu dal zasloužených 9/10. Tohle anime na první pohled nadchne něčím, čím uchvacuje už nějakou chvíli Demon Slayer - kvalita animací a grafiky obecně. Ten art style je tu také sám o sobě zajímavý a je to něco, co prostě diváka upoutá na první pohled. Naštěstí to u toho nezůstává a anime nabízí i dost solidní příběh se spoustou postav, které mají nějaký dobrý background a podstavu na které stát. Spousta bojů, strategií, myšlenky hlavní postavy a nepochybně i rozpolcenost morálky diváka nad osudy některých postav. Kdybych tomu měl vyloženě něco vytknout, tak v některých částech těch informací bylo až moc a až zbytečně moc se tu snažilo prostě narvat co nejvíc toho do 13 epizod, aby se pak mohlo pokračovat. Což je určitě škoda, protože i třeba s poloviční rychlostí by to anime bylo stejně skvělé. Co mě hodně zaujalo, tak byla i nějaká práce s abstrakcí, která tomu dodala další vrstvu zážitku. Je to tak trochu tajuplný svět ve kterém se těžko dá něco očekávat na 100% a to je na tom i to zábavné. Takovou třešničkou jsou pak nějaké historické vymoženosti a fungování společnosti nebo stavby, které nějak komplexněji dokreslují ten svět, zatímco se tam hlavní postava rve do krve prakticky se vším, co mu přijde do cesty. 2. část může být zajímavá, pokud anime přinese nějaké smysluplné a hodnotné pokračování alespoň ve stejné kvalitě jako doposud.

plakát

Gekidžóban Naruto: Blood Prison (2011) 

Říkám to dost periodicky a zde to nebude výjimka - Naruto filmy jsou kvalitou o trochu výše než samotné anime, hlavně kvůli fillerům. Zde jsem zapomněl na recenzi tohoto kousku, ale vlastně po přečtení některých recenzí mi došlo, že i já jsem tenhle film docenil pořádně až později. Podle mě jeden z těch hodně dobrých počinů Naruto filmů, který si občas rewatchnu i samostatně. Má to zajímavou atmosféru, příběh a i ty postavy hodně zabaví. Celý film je o to lepší, že Naruto filmy jsou často dost rozstřílené po vícero oblastech a tenhle film je vyloženě jako divadelní scéna: 1 místo se svými pravidly a příběhem. Možná i proto mě to tak oslovilo, má to docela jedinečnou atmosféru. Příběh sám o sobě moc komplikovaný není, je to spíše taková oddychovka. Určitě se ale dá říct, že tenhle film byl tehdy a možná i dodnes je mířen spíše na skalní fanoušky, kteří mají nějak to universum v malíku a strávili s anime třeba i nějaký ten rewatch. Rozhodně to nemá sloužit jako nalákání náhodného anime diváka k tomuto anime a už vůbec ne jako 1. film v pořadí.

Poslední hodnocení (727)

Oši no ko (2023) (seriál)

08.06.2024

Džigokuraku (2023) (seriál)

08.06.2024

Gekidžóban Kimecu no Jaiba: Mugen Rešša Hen (2020)

30.05.2024

Shangri-La Frontier: Kusogee Hunter, Kamige ni Idoman to Su - Season 1 (2023) (série) (S01)

22.05.2024

Partička Nová krev (2023) (pořad)

odpad! 10.05.2024

Tensei šitara slime datta ken - Season 2 (2021) (série) (S02)

10.05.2024

Tensei šitara slime datta ken - Season 1 (2018) (série) (S01)

10.05.2024

Guilty Crown (2011) (seriál)

05.05.2024

Maó gakuin no futekigóša: Šidžó saikjó no maó no šiso, tensei šite šisontači no gakkó e kajou - Season 1 (2020) (série) (S01)

30.04.2024

Reklama