Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Táto miniséria dostala odo mňa tri hviezdičky, rovnako ako Prípady 1. oddelenia. Samozrejme, že sú to neporovnateľné diela, ale 5-hviezdičková stupnica mi neumožňuje jemnejšie hodnotenie, ktoré by sa v 10-hviezdičkovej stupnici rozčlenilo na 5 a 7 hviezdičiek. V Prípadoch mi prekážal iba Sršeň, ktorého povýšili na kapitána polície za lepenie modelov lietadiel a nosenie pošty. V tejto minisérii mi prekážal spomalený docent, vzorne konzumujúci tabletky, popíjajúci čaj z termosky a útočiaci na podozrivého obuvákom. Tiež ramboidná Tereza, ktorá bola tak hyperaktívna, nezávislá a nezodpovedná až si vyslúžila pivničné väzenie. A nakoniec policajt Taclík, ktorý svojim metrákom živej váhy nedokázal bez pomoci prekonať pomerne nenáročný kopček. Dalo by sa pokračovať chaotickým scenárom, množstvom zbytočných odbočiek a hluchých miest, ale nemám chuť. Ide podľa mňa o priemerný, nie príliš vydarený seriál a dočítal som sa, že sa chystá druhá séria. Tak neviem. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jsem verny konzument nasich kriminalek na CT a jsem tedy zvykly na ledacos. Docent je sverazny sam o sobe ustredni hereckou dvojici. Ta muze byt zabavna i otravna. Urcite vsak sotva verohodna... Nametem a zpracovanim Jiri Strach sam sebe neprekonal. Ale na nedelni vecer jako jednorazovou jednohubku se to zbastit da. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Policejní rodina je základ policejního státu. Docentovi lze rozumět jako jakési očistné kúře Jiřího Stracha po ponoření do kdysi osvěžujících, již nějakou dobu kalných esoterických vod bubu-sérií, které doufám ani on sám nebral příliš vážně. Jeho čerstvou práci naopak skoro vážně brát lze. I když se točí okolo šestákového motivu sériových vražd, manifestuje cosi, co lze považovat za detektivní vyšetřování, včetně slepých uliček, falešných a domnělých stop, falzifikujících se hypotéz a všeho to, co činí řešení skutečných problémů nelineárním. Základní konflikt neprobíhá mezi vyšetřovateli a pachateli, nýbrž mezi metodami policejní práce. Nejspíš proto ty divácké stížnosti na 'nudu' - čím realističtější to je, tím méně to odsýpá; a odsýpání je kupodivu velmi žádaná komodita, snad aby se už mohlo jít brzy spát. V jednom ohledu zašel Strach a scénáristé příliš daleko: Dysfunkčnost policejního týmu je alarmující a já doufám, že skutečnost reflektuje spíše méně věrně. Složitost problémů vyplývá z povahy světa, stejně tak existence kreténů. Sem tam nějaký profesionál se snad i u policie našjde. Prosím vás, s pánem režisérem Renčem citlivě. To víte, je to umělec. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol výborný, interakcie medzi postavami paráda. Druhý už trochu kríval, ale šlo to. Tretí diel to "zazdil", ako keby bol z úplne iného seriálu. Skrátka Strach  nie je Bebjak a tak to aj vyzeralo. A tá urevaná a sprostá postava "kriminalistky", ktorú hrala Ramba, bola až nerealistická a verím, že nie som jediný divák, ktorý si želal, aby tú hlupaňu ten psychopat zaslúžene vykuchal. No a úplne to dorazilo to hľadanie páchateľa v hospode. Kuurrrva, už len z titulu svojej práce si ten policajt (Hádek) musel všimnúť ŠPZ a zistiť kto to je a bol by uňho za minútu a nie to dohľadávať v lekárni a pod. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

První 2 díly jsem ještě bránil a ta kritika mi přišla přehnaná, ale bohužel se třetím dílem se s nelogičnostmi utrhl pytel (někteří uživatelé si dali tu práci je vypsat v komentářích 3 dílu), takže i já se zde přidávám k té kritičtější části publika. ___ Cushing dal Docentovi 1 hvězdu? Aby to neovlivnilo natáčení Sedmikostelí :D ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • Postava docenta, kterého hraje Ivan Trojan, dostala jméno Otto Stehlík, a to po kamarádovi obou scenáristů. (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama