Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PetrPan k tomuto seriálu (4)

Docent (2023) 

Vývoj mého hodnocení dostatečně okomentován u jednotlivých epizod, nakonec vcelku vratká trojka. Očekávání velká, pachuť z jejich nenaplnění větší. Lehká naděje plynoucí z podařené prostřední části nakonec pohřbena tou poslední, jež mi  opět nepříjemně připomenula karikatury kriminálních seriálů, jaké neustále chrlí další české televize bez velkého "č". ()

Lesní vražda (2023) (S01E01) 

Tak, převládají smíšené pocity. Od takových jmen jsem asi čekal něco úplně jiného než se mi dostalo, nicméně první vlaštovka jaro nedělá.   Než se dostaneme k vlastnímu kriminálnímu případu, tak je de facto konec, přitom předtitulková scéna  slibovala mnohé, jen ne to upovídané uvádění a představování, kde se nakonec o postavách a jejich motivaci stejně dozvíme velké kulové. Navíc jsme se doma shodli na vrahovi a jestli se naše podezření potvrdí, tak mám strach, že tentokrát Strach nestrach  bude mé celkové hodnocení ovlivněno zcela nesmyslnými a nevyžádanými spoilery. Ale pochopitelně, na tyto soudy času dost. Hodnocení smyšleného případu si nechám prostě až na konec. Ale zvolený způsob vyšetřování, kde převažují výslechy nanicovatých ochotníků, mi jako příliš dobrý formát nepřijde. K hercům. Trojan se Švehlíkem zatím slibné, ale daleko za očekáváním, Taclík a Hádek mi až nepříjemně přípomínají specialisty s velkým S a Vetchý prostě znovu hraje Kozáka, i když jím tedy jakože není, což mi nepřijde nejšťastnější. Naopak jsem, docela proti hlavnímu proudu, nadšený z Terezy Ramba, která svýmu příjmení rozhodně nedělá ostudu a doufám, že někoho i opravdu odbouchne.  Zatím za lidovku, ale trochu se začínám bát.... ()

Preso s mlíčkem (2023) (S01E02) 

Tak jsem si asi začal zvykat a už nemám strach, poněvadž pan režisér si evidentně s žánrem tak trochu hraje, místy až vytírá a páni scenáristi mu šli na ruku. S Rambou bych věděl co dělat, aby neřvala, respektive, aby křičela u toho, u čeho se křičet má. Její nadsazenou postavu mám ze všech de facto nejraději. A beru na milost i Laurela s Hardym, tedy Taclíka s Hádkem, jejich komediální etudy nabírají na síle. Celkově se začínám skvěle bavit a tak jdeme o hvězdu výš.  Příště tuším horory... A s vrahem tedy těsně vedle, čili beru zpět. ()

Rozhodnutí (2023) (S01E03) 

Strach jsem mít měl...Trochu jsem čekal nějaký výjeb  s divákem, čiže niečo také ako mindfuck, ale  žádného jsem se nedočkal a Strach jen dopověděl již vyřešený případ. Moc štastné mi to takto nepřišlo a když se navíc projevilo jelito v hlavní roli  jakože českého sériového vraha, tak po mě skočily novácké stíny a nebylo možné jim uniknout,  Taclík mi najednou naskočil  jako "kriminalista" od Anděla, Vetchý zdejdarovatěl na speciální způsob a Hádkovi k "dokonalosti" chyběla jen Dáma...   Laťku jakž takž udržel jen Trojan, ale ani tomu scénář nenabídl nic, co by stálo za řeč.  Kdyby aspoň ta Ramba zmasakrovala toho krutopřísného debila v hlavní záporné roli...no ach jo.  Konec za dvě a druhou řadu už vynechám... ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama