Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

zette 

všechny recenze uživatele

Jsem verny konzument nasich kriminalek na CT a jsem tedy zvykly na ledacos. Docent je sverazny sam o sobe ustredni hereckou dvojici. Ta muze byt zabavna i otravna. Urcite vsak sotva verohodna... Nametem a zpracovanim Jiri Strach sam sebe neprekonal. Ale na nedelni vecer jako jednorazovou jednohubku se to zbastit da. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak detektivku si seňor Strach zkusil a teď už hurá zpátky do pohádky. Takle ne čoveče... Ještě ten první díl tomu dal docela atmošku a jakousi naději lepších zítřků. Ale poslední díl to uplně zazdil, zpomalil a odnapnul :o). Trochu mi přišlo zbytečný, že se to mělo tendenci podobat Případům 1 odd. Tím Vetchým to byl prodle mě špatnej tah, i když to zahrál jako dycky suprově, ale měli tam šoupnout někoho jinýho. Proti Trojanovi nic nemám, i když tohle si podle mě za rámeček uplně nedá. No, ale co mi pije krev od začátku, tak Ramba, já tu ženskou prostě nemůžu ani cejtit v jakýmkoli filmu... ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Je vidět, že v tom má prsty Josef Mareš a tak se to nese v duchu 1.oddělení nebo Devadesátek. Jiří Strach se zřejmě nechal inspirovat dánskou sérií se dvěma "nechtěnými" detektivy Morckem a Assadem, kteří pátrají po odložených případech a mají úspěch. Jedinou výtku bych měl k Ondřeji Vetchému, kterého jinak mám moc rád, ale svého plukovníka Šeru zahrál v podstatě jako permanentně nasraného majora Kozáka. Naopak Ivan Trojan i Terezka jsou výborní! Nejlepší vtip je určitě ten s umělcem Renčem! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach není neschopný režisér, rozhodně se ale už proměnil v rutinéra. A na scénáři je poznat, že ho píše bývalý polda s novinářem, který nemají naprosto žádný cit pro vyprávění. Tak ukrutná nuda se jen tak nevidí a neexistuje tu žádná snaha vykřesat z toho nějak tematicky nebo emocionálně soudržný příběh. Zaláskovanost to policejního aparátu je pak už na hraně strašidelnosti. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená kriminálka s výborným mužským hereckým kvartetem policistů - Trojan, Vetchý, Hádek  Taclík doplněná docentovými rodinnými žolíky Švehlíkem a Vlasákovou.  Divokou kartou za ženské policistky je Voříšková Ramba. Je částečně ukázkou nové generace nejen policistů: cítí se nevyužití, úkolováni je nehodnými podřadnými úkoly, vždy mají pravdu, která je v hlasitosti jejich názorů a ne ve faktech, které odmítají.  Na druhou stranu občas tu pravdu mají a něco dokáží. Nakonec jim patří budoucnost. Navíc zestárnou a snad zmoudří. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Pachatelův dům je na adrese Zlíchovská 701/14, Praha–Modřany. (sator)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)
  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama