Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Je vidět, že v tom má prsty Josef Mareš a tak se to nese v duchu 1.oddělení nebo Devadesátek. Jiří Strach se zřejmě nechal inspirovat dánskou sérií se dvěma "nechtěnými" detektivy Morckem a Assadem, kteří pátrají po odložených případech a mají úspěch. Jedinou výtku bych měl k Ondřeji Vetchému, kterého jinak mám moc rád, ale svého plukovníka Šeru zahrál v podstatě jako permanentně nasraného majora Kozáka. Naopak Ivan Trojan i Terezka jsou výborní! Nejlepší vtip je určitě ten s umělcem Renčem! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky odbytá minisérie. Vypadá, jakoby byla založena na postavách, ale obě hlavní jsou definovány pouze vztahem se svými otci, jinak se o nich nedozvíme nic. A v zaměstnání? Při vyšetřování dělají všichni takové chyby, že tam jako profesionál nevypadá nikdo. A pokud mě v prvních dvou dílech bavila prořízlá pusa Terezy Ramby, tak jsem po cliffhangeru druhého dílu ani neměl chuť si ten poslední pouštět. (50%) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trojan to tu dal na Svěráka, tá podoba s jeho mladším JA bola celkom príjemná. Vcelku zaujímavé krimi, ktoré sa síce nevyhlo chybám, ale dobre zahrané, napínavé, až na príliš rýchly záver. Jedna z vecí, čo naozaj udrela do očí, je to unikajúce modré suvečko, ktoré policajnú dvojicu nijak nerozhodilo, aj keď práve také už niekoľko dní hľadali. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jsem verny konzument nasich kriminalek na CT a jsem tedy zvykly na ledacos. Docent je sverazny sam o sobe ustredni hereckou dvojici. Ta muze byt zabavna i otravna. Urcite vsak sotva verohodna... Nametem a zpracovanim Jiri Strach sam sebe neprekonal. Ale na nedelni vecer jako jednorazovou jednohubku se to zbastit da. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach není neschopný režisér, rozhodně se ale už proměnil v rutinéra. A na scénáři je poznat, že ho píše bývalý polda s novinářem, který nemají naprosto žádný cit pro vyprávění. Tak ukrutná nuda se jen tak nevidí a neexistuje tu žádná snaha vykřesat z toho nějak tematicky nebo emocionálně soudržný příběh. Zaláskovanost to policejního aparátu je pak už na hraně strašidelnosti. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • Série se natáčela od poloviny září do konce listopadu roku 2023. Na natáčení bylo celkem málo času také proto, aby tvůrcům moc neutekla příroda, aby toho co nejvíce stihli v jednom podzimním čase. (rakovnik)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama