Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (196)

Ezis 

všechny recenze uživatele

Škoda té hudby, která v prvních dvou dílech dělala skvělou melancholickou atmosféru, ale ve třetím díle byla už spíš mrtvá. A škoda té vizuální stránky, protože ostatní Strachovy filmy a seriály, které jsem viděla, vždycky excelovaly v atmosféře a natáčení zajímavých budov. Panu režisérovi do hlavy nevidím, ale tipla bych, že mu víc sednou věci, na kterých se může vyblbnout. Jako Strachův miniseriál spíš horší, ale jako běžný televizní krimiseriál slušný nadprůměr. Zaujal mě ten zvláštní nepoměr mezi tím, jak scénář vybízí diváka, aby přemýšlel (a to nejen o případu, ale také třeba nad tím, jak se postavy asi cítily, když se mimo kameru dělo to a to), ale zároveň policajti v některých chvílích vůbec nepřemýšlejí a není to nijak okomentováno. Hodně se mně líbil důraz na mravenčí policejní práci, kterou jsem sama poznala z pozice policejní tlumočnice. Ale ti policajti, se kterými jsem pracovala, fakt nebyli tak blbí jako "Dvojčata". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vývoj mého hodnocení dostatečně okomentován u jednotlivých epizod, nakonec vcelku vratká trojka. Očekávání velká, pachuť z jejich nenaplnění větší. Lehká naděje plynoucí z podařené prostřední části nakonec pohřbena tou poslední, jež mi  opět nepříjemně připomenula karikatury kriminálních seriálů, jaké neustále chrlí další české televize bez velkého "č". ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená kriminálka s výborným mužským hereckým kvartetem policistů - Trojan, Vetchý, Hádek  Taclík doplněná docentovými rodinnými žolíky Švehlíkem a Vlasákovou.  Divokou kartou za ženské policistky je Voříšková Ramba. Je částečně ukázkou nové generace nejen policistů: cítí se nevyužití, úkolováni je nehodnými podřadnými úkoly, vždy mají pravdu, která je v hlasitosti jejich názorů a ne ve faktech, které odmítají.  Na druhou stranu občas tu pravdu mají a něco dokáží. Nakonec jim patří budoucnost. Navíc zestárnou a snad zmoudří. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DOCENT v mnohém připomíná MOST! Evidentní vývoj postav, brilantní výkony Trojanův a staršího Švehlíka a velmi dobré Voříškové-Ramba, Klimové a Vetchého spolu s velmi kvalitním scénářem otevírají prostor pro zajímavý detektivní příběh na pokračování. Na jednodušší povahy to může působit jako překombinovanost a rutina, ale v produkci České televize DOCENT působí jako dílo nadprůměrné a zralé. Nepochybně i zásluhou režie Jiřího Stracha. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se tedy moc nevyprsili, ale k žehlení na nedělní večer to bylo tak akorát. Jak nepíší podle skutečných příběhů, nejde jim to. Scénář postrádal jakékoliv napětí a připomínal spíš parodii. Voříškovou už odsoudili všichni, ale i jejich oblíbenec Vetchý hrál toho náčelníka úplně stejně jako ve všech ostatních seriálech, řekla bych, že mu nechali i ty stejné džíny. Ale scénka s Renčem byla fakt ftipná. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (22)

  • V úvodní scéně při přednášce na policejní akademii se v komparzní roli znalce objevuje spoluautor scénáře Josef Mareš. Za přednáškovým stolem dále sedí jako znalec i životní kamarád obou scenáristů Tomáš Kozák. Třetím nemluvícím znalcem je Otto Stehlík, po němž scenáristé pojmenovali postavu docenta. Druhý ze spoluautorů scénáře, Jan Malinda, se z časových důvodů natáčení nemohl zúčastnit. (fallrock)
  • V jedné scéně vidíme rozhovor velitele Šery (Ondřej Vetchý) a Lukáška (Oldřich Navrátil), během kterého Lukášek prohlásí, že pochází z Třebíče, které je Navrátil skutečně hrdým rodákem. Následně se ptá i Šery, který mu řekne, že pochází z Okříšek, tedy městysu na cestě mezi Třebíčí a Jihlavou. Zřejmě ani zde se pak nejedná úplně o náhodu, jelikož Ondřej Vetchý pochází z Jihlavy. (BrMikes)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama