Reklama

Reklama

Co jsme komu všichni udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nebývá to zvykem, ale třetí díl mi paradoxně zatím sedl nejlépe. Je třeba říct, že tvůrci už se ani nesnaží moc o nějaký děj či vývoj, ale je to spíše taková posloupnost více či méně vtipných situací. Tvůrci přešli od (ne)korektního rasového či menšínového humoru spíše ke klasickým řachandovským situacím, ale ty mi tu sedli víc, takže i díky tomu můžu jít v hodnocení více nahoru. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu udělali je i na potřetí excelentní trefa do černého a takhle se celé kino neřezalo už ani nepamatuji. Jedna vtipná situace střídá další, humor je nápaditý a trefný, opět si bere na paškál všechny možné rasové, náboženské i jiné palčivé témata a opět není nouze o nějakou tu originalitu. K téhle sérii nemám co, francouzi tohle prostě umí, herci jsou skvělí a lepší český dabing než u francouzských komedií by člověk taky těžko pohledal. Bez výhrad, ale když porovnám s předchozími dvěma díly, tak přece jen na ně trojka nedosahuje, proto "jen" 4,5*. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla extrémě vtipná a velmi originálně využívala etnických rozdílů a mnohovrstevnosti zvyků jednotlivých národností, díky čemuž vznikla nápaditá a zábavná komedie v duchu francouzské recese, tak dvojka byla spíše romantickou taškařicí, dělající si legraci z vlastních zvyků a francouzského přístupu k životu. V trojce se pokoušeli tvůrci tohle včechno spojit, bohužel se to tak úplně nepovedlo. Respektive, nic co by bylo vyloženě špatně se nekonalo, ale rozmíšky, které zde hlavní účastníci řešili, nepramenili z národnostních rozdílů, či problému s migrací, nebo sexuální orientací, ale šlo spíš o běžné domácí půtky, které jsou zjevně blízké všem manželským párům na světě. Vsuvka s německým odivovatelem "umění" byla zcela zbytečná a jediná vtipná záležitost, rozmíška mezi švagry, byla utnuta hned v zárodku. Díky tomu divák dostal běžnou, ba přímo se nebojím použít výraz tuctovou romantickou komedii, která sice neurazí, ale ani nenadchne. Přitom potenciál byl veliký a přítomnost tolika rodin, skýtala milion možností, co se mohlo stát. Ani pan farář bohužel nedostal tolik prostoru, kolik by zasloužil. Za mne spíše zklamání a 50%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola samozrejme najlepšia, ale nemôžem inak, než subjektívne a hlavne pocitovo dať znovu plný počet. Je to naozaj inteligentná zábava pre dospelejších a vyspelejších jedincov, bez náznakov humusovín ako v teen sračkách. Mám pocit, že už len Claviér a potom partička Boudali a Lacheau dokážu v súčasnosti robiť buď seriózne, alebo dokonale uletené komédie, ktoré nemajú konkurenciu ani v Európe ani vo svete a to mám toho napozeraného tony, Španieli a Taliani sú moc ukričaní, Nemci zažili výslnie pri sérii Fakjú pane učiteli a v podstate to u nich roky ťahal len Elyas M´Barek, Amíci mali výslnie pri pôvodnej sérii Prci Prci s originálnou zostavou a potom to tiež šlo dolu vodou, takže už zostávajú len Frantíci ako istota. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování francouzské komedie Co jsme komu udělali? (2014) se opět naváží do rasistické netolerance a předsudků. Stejně jako předešlé dva filmy je založená na náboženské a rasové rozmanitosti jedné francouzské rodiny. Jen okrajově přibyla národnostní nesnášenlivost vůči Němcům. Pokračování si drží srovnatelnou úroveň s jedničkou a dobře mě bavilo, ale už chybí původní originalita a trochu se omrzí. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama