Reklama

Reklama

Co jsme komu všichni udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tohle je přehlídka sociálních případů díky zeťákům." Ach, kam se vytratila svěžest a originalita předchozích dílů? Podle dobrého hodnocení jsem čekal nějakou vynalézavost. Dočkal jsem se celkem nemilého recyklátu s nudnými dialogy. Narážky nejsou dost vtipné. Chybí tomu nějaká pekelná rodinná roztržka a následné usmiřování. Dokonce i André je dost vlažný. Moc jsem se opravdu nenasmál. Další díl prosím netočit! 5/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu filmu Co jsme komu udělali? následoval nevyhnutelně (lehce slabší) druhý díl i ten měl dá se říct úspěch a tak si tvůrci dali s odstupem dalších tří let třetí pokračování. Jak ještě můžeme posunout naše multikulturní komediální snažení? Pozveme od „rasově pestrých“ zeťáků také jejich rodiny, ne? :-) Pro mě to byla překvapivě opět velmi dobrá zábava, která stále funguje. Byl to jednoduše fajn filmový večer v přítomnosti všech starých známých. Jedním z plusů je stále stejné obsazení dobře vybíraných herců. Christian Clavier a Pascal N’Zonzi byli opět nejlepší, ale ani zbytek osazenstva to moc nekazí. Pokud se vám předchozí díly líbily, budete spokojeni i tentokrát. Z mého pohledu je poslední část lepší než dvojka. Jedinou mou podstatnější výtkou je postava Němce, který tam byl zbytečný a navíc jeho linka přecházela místy až do parodie, což mi nesedlo a bylo na sílu. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Milujem Francúzsko, ale neznášam Francúzov." Po peknej jednotke a zbytočnej dvojke prišla tretia kapitola série Čo sme komu urobili?, ktorá zvýšila latku na najvyššiu možnú úroveň, a to tak, že na scéne už nie sú iba zaťovia rôznych etnických skupín, ale tentokrát konečne dorazili aj všetci ich rodičia, ktorých sme doteraz ešte nevideli (okrem rodičov z Pobrežia Slonovín 😀). Od tejto jemnej komédie som nemal žiadne veľké očakávania a práve preto sa mi tento film tak páčil - je plný milých vtipov (losovanie o spanie v nafukovacej jurte, seniorská nočná jazda a vlastne aj všetky momenty, v ktorých je na scéne Koffi), ktoré sa nesnažia príliš tlačiť na pílu (až na pár výnimiek ako rezanie jablone alebo stavanie betónovej steny) a tým pádom vo mne táto komédia navodila veľmi príjemný pocit a vlastne celá sa niesla v takej dobrej, feel-good atmosfére, ktorá tomuto filmu pekne prihráva do kariet. K tomu pridajme ešte podarenú kameru a vyjde z toho pohodová oddychovka, ktorej zhliadnutie nikoho ani v najmenšom neurazí. V konečnom dôsledku som spokojný, ale aj tak nemôžem dať inak ako 7 nafukovacích jurt z 10, od vystúpenia Elektrických Hyen som si jednoducho sľuboval viac, nejaký väčší metalový nárez ako to, čo som videl... Nevadí, nenadchlo, ale ani neurazilo 😉. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla extrémě vtipná a velmi originálně využívala etnických rozdílů a mnohovrstevnosti zvyků jednotlivých národností, díky čemuž vznikla nápaditá a zábavná komedie v duchu francouzské recese, tak dvojka byla spíše romantickou taškařicí, dělající si legraci z vlastních zvyků a francouzského přístupu k životu. V trojce se pokoušeli tvůrci tohle včechno spojit, bohužel se to tak úplně nepovedlo. Respektive, nic co by bylo vyloženě špatně se nekonalo, ale rozmíšky, které zde hlavní účastníci řešili, nepramenili z národnostních rozdílů, či problému s migrací, nebo sexuální orientací, ale šlo spíš o běžné domácí půtky, které jsou zjevně blízké všem manželským párům na světě. Vsuvka s německým odivovatelem "umění" byla zcela zbytečná a jediná vtipná záležitost, rozmíška mezi švagry, byla utnuta hned v zárodku. Díky tomu divák dostal běžnou, ba přímo se nebojím použít výraz tuctovou romantickou komedii, která sice neurazí, ale ani nenadchne. Přitom potenciál byl veliký a přítomnost tolika rodin, skýtala milion možností, co se mohlo stát. Ani pan farář bohužel nedostal tolik prostoru, kolik by zasloužil. Za mne spíše zklamání a 50%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rčení “Do třetice všeho dobrého” se dostavilo i k sérii, kterou jsem si před lety hodně oblíbil a i po dvojce jsem si říkal, že by se tahle rozverná francouzská rodinka mohla ještě jednou vrátit. Ono k tomu doopravdy došlo, zase jsem se rád shledal se starými známými, pokochal se krásou nejen Elodie Fontan, ale upřímně doufám, že klasický mustr trilogie bude stačit. Některé zdejší linky (viz ta se zahradou) už působily silně našroubovaně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Rolu Odile mala aj po tretíkrát stvárniť Julia Piaton, lenže z projektu musela pre iné pracovné záväzky odstúpiť. Postavu nakoniec stvárnila Alice David. (Arsenal83)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama