Reklama

Reklama

32. srpen na Zemi

  • Kanada 32nd Day of August on Earth (více)

Obsahy(1)

32. srpna přežije šestadvacetiletá žena autonehodu. Po setkání s vlastní smrtelností opouští kariéru modelky a rozhodne se mít dítě. O pomoc požádá svého nejlepšího přítele Philippa, který souhlasí za podmínky, že počnou v poušti. Výlet do Salt Lake City je začátkem řady náhodných a katastrofických událostí, které trvale změní jejich život. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (27)

swamp 

všechny recenze uživatele

Velice nevšední road-movie s velice jednoduchou (až infantilní) zápletkou, která přerůstá v dobrodružství o dvou lidech, kteří spolu jedou do Salt Lake City za jistým účelem. SPOILER Cestou zažívají jak vtipné, tak nepříjemné věci a vše překvapivě ústí v dramatickém závěru, který opravdu nečekáte. Jen jsem nepochopil ten 32. srpen... :-$ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzácný případ, kdy je hlavní dvojice na startu nesympatická, později relativně příjemná a v závěru až k zbláznění živoucí a svá. A může za to jméno, které bych minimálně v prvním dějství na režijní stoličce nikdy nehádal. Dennis Villeneuve, mladší, přímočařejší, poprvé celovečerní - a snad i divočejší a překvapivější, než by jeden od vyhlášeného perfekcionisty očekával. Tvořit ve věku kolem třiceti ucelenou romantiku si žádá určitou naivitu, v tomto případě je ta potřeba zatáčet nebo ukončovat v co nejabsolutnějším duchu téměř mladická. Já na kombinaci archetypálních figur, novovlnné upovídanosti a patřičně vycizelované technické stránky slyším rád. Nebýt střídavého tempa, propadnu takhle sebevědomému debutu úplně, ale k mistrovským dílům byla cesta ještě přece jenom dlouhá. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne bez tlačenia na emócie, miestami komicky, vizuálne villeneuveovsky podmanivo (ten chlap je zrodený pre sci-fi žáner), skrze krátky road movie výlet vyslovený príbeh skrytej lásky. Nesúrodá, ale o to zajímavejšia dvojka On-Ona. Pocity, s ktorými sa stotožníte a moč často ich pri filme nezažívate. Zvedavosť, ako sa načrtnutá situácia vyvrbí. Príjemné. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie v existenciální road movie? Že to nejde? To jste asi ještě nenarazili na jednoho z nesympatičtějších režisérů Denise Villeneuva a jeho snímek vymykající se všem konvencím. Klubko velikých emocí, které se pomalu rozmotává v neobvyklou komedii, vtipné scény střídají vážné problémy, chvílemi si vychutnáme poetické záběry pouště či ulic Quebecu, které však za úderného leitmotivu soundracku (který nikdy nevyšel) funkčně zastoupí rychlý a výrazný střih. A tak, jak to jedním koncem provázku začalo, to i končí. Nehodou, po níž si člověk uvědomí, že by se měl vydat úplně jiným směrem. Nebo ne? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Villeneuve viděl film Před úsvitem, a rozhodl se natočit to po svém, ovlivněn ještě trochu raným Wimem Wendersem. A tak sledujeme, jak má nějaká tomboyka (fakt vypadá víc jak chlap, a ne sexy žena) autonehodu a díky ní přehodnotí svůj dosavadní úspěšný a bohatý život modelky a herečky a rozhodne se počít dítě a užívat si života, počínaje pátkem 32. srpna. Proč zrovna 32. srpna fakt netuším a myslím, že ani rejža ne (resp. jen označil pár dní, kdy to jako stálo za to). Díky tomuto detailu jsem totiž od začátku film byl naladěn na mysteriozní nebo surrealistickou sci-fi, ale dostal jsem prostě ukecanou milostnou historku s - pro Villeneuveho typickým - povrchním ponaučením, tentokrát na téma važte si toho, co máte, protože to také mít nemusíte. Je to celé nudné a povrchní obrazem, příběhem, vnitřním příběhem, postavami, a díky tomu i nedůvěryhodné. U postav mi chybí nějaká komplexnost, propracovnost, charakteristika, psychologie. A ta okatá náhoda na závěr (MOŽNÝ SPOILER: v noci na opuštěné ulici natrefíte náhodou na auto se třemi mladíky, kteří zrovna chtějí někoho zmlátit) celou tu nudnou nudu jen korunovala. Btw, nahoře v obsahu uvedený „začátek řady náhodných a katastrofických událostí“ se nekonal, pokud nepočítám jedno bouchnutí dveřmi taxíku do nosu a nález ohořelé mrtvoly, s níž se dále nepracuje. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama