Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání vyplývající z velkých očekávání. Opěvování Michala Blaška, cena kritiků za ženský herecký výkon, silné téma., to vše rezonovalo. V průběhu jsem si uvědomil, že šlo nejspíš o hodně medializovaný případ z Břeclavi, takže žádné velké překvapení se už konat nemohlo. Ačkoli má snímek poměrně krátkou stopáž, je zdlouhavý a unylý. Možná, kdybych se na něj tolik netěšil, nebyl bych tak moc zklamán. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Michala Blaška sleduju delší dobu – nejen jeho věci pro Českou televizi (Podezření, Případy 1. oddělení), ale i jeho krátké filmy jako například Atlantída, 2003, která se promítala v Cannes. Oběť je vizuálně nádherný film, který je příběhem o silném morálním dilematu, kde jste do poslední chvíle napjatí, jak tvůrci vybruslí s konfliktem vystresované, ale neuvěřitelně silné ukrajinské matky vs. české společnosti. Maximální doporučení! 💯 ()

Reklama

FeroFabus odpad!

všechny recenze uživatele

Co chtěla tato sračka sdělit, že Češi jsou vůči Romům rasisti a xenofobové a že Cikáni jsou nevinní svatouškové? Určitě nebylo úmyslem filmu udělat z Ukrajinců prolhaný a zbabělý  svině. Ale mě to tak vyšlo, zvláště potom, co jsem dnes ráno na Seznamu četl,že dva ukrajinci 30 a 34 let v klatovech zkopali do bezvědomí Čech. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Viete, keď chcete oscara, obsadíte retardov, zberačov a inú háveď, dej buď holokaust alebo rakovinka a soška je doma. Blaško splaško chcel lva a slnko, tak zobral trend, ukrajinu a cigánov a hopsa šupsa, slnko je doma. Češkovia mu na tento kalkul našťastie neskočili. A ten čurák ešte urobí takýto film, ktorý je ako náboj do dezolátskych hovnometov. ODPAD! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tato cíleně multikulturní detektivka (cílená v tom, za co ji považuje rivah) mi rozhodnně - po vánočním Columbovi a jiných - nepřišla až tak špatná, rozhodně ne tak, jak jsem tušil. Téma týkající se lži, jež se drží člověka jako hovno podolku, je nosné samo sobě;  i bez multikulti-přesahu. Zde se lež sice netýkala jen jedince, nýbrž určitého společenství, které bylo jejím nositelem, a to sestávalo jak z Ukrajinců, tak z Čechů. Jak do toho ale zapadli Rómové, kteří se ničeho neúčastnili (pár oken, na to si tak ještě troufnou), ale dopadli nejhůř? Na druhé straně se Irina stala předmětem zájmu a tím i poskytovaných výhod dvou českých opozičních "stran", konzervaticů a alternativců, jejichž představy naplnila jen částečně, a tím i od obou může očekávat jistých represivních opatření. Samozřejmě nepodezírám autora, že by chtěl vymezit Čechům oblast politiky, Ukrajincům podnikání a Rómům kujónství. A i kdyby, za pokus to stálo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení ukrajinsko-slovenské hranice probíhalo na přechodu Hatě na Znojemsku, exteriéry nemocnice jsou pak ze Znojma. V severních Čechách se natáčelo v Ústí nad Labem a na litvínovském sídlišti Janov. V Plzeňském kraji se točilo v nemocnici v Klatovech. (starydivak)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Reklama

Reklama