Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Igy007 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nemyslím ani tak díky velmi slušnému námětu a lidskému herectví; spíš je to tou formou. Možná jde tak trochu o černou odpověď na Shawshank. Každopádně je moc dobře, že tento film, který jsem poprvé v životě shlédla až včera, vznikl. Těší mě ten konec (neříkám jaký). A že většinou hodnotím na základě vyvolaných emocí, nemůžu jinak než pět (a je mi jedno, zda má ten film nějaké chyby, já nejsem Spáčilka, jsem jen divačka). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ray Gibson (Eddie Murphy) je malý zlodějíček, který se živí krádežemi peněženek na pánských záchodcích. Claude Banks (Martin Lawrence) je právě jedním z okradených. Tak či onak, oba jsou zrovna bez peněz, a nemaj na zaplacení útraty v klubu mafiána Spankyho. Ale ten má na mafiána měkké srdce, a dá jim ještě poslední šanci - přivézt mu zásilku alkoholu ze západního pobřeží. Po cestě ale oba mládenci přijdou o přidělené peníze, a zároveň připletou k vraždě, což znamená - Doživotí v místním kriminále. A komu by se chtělo tak dlouho sedět ? ... Taková normální komedie, která pobaví, neurazí ale zároveň také dlouho nezůstane v hlavě. Oba hlavní protagonisté podávají standardní (Murphy oproti svému standardu dobré) výkony (hlavně jejich stárnutí je dost dobré - však byl také film nominován na Oskara za masky)... Typicky průměrná krimi-komedie... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov Eddieho Murphyho po roku 1990 a asi najznesiteľnejší film s Martinom Lawrenceom. Film je síce komédiou, ale ani tak neútočí na bránicu, ako skôr pripravuje pohodovú južanskú atmosféru. Nebolo veľa pasáži, kde som sa smial, ale iba o tom komédie nie sú. Life je ako stvorený na pohodový večer pri TV. PS: tie masky, ktoré zobrazujú hercov v jednotlivých vekoch, sú jednoducho geniálne a dokonalé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)

Reklama

Reklama