Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když zkoumáte reakce na novou verzi Motýlka, setkáte se často s pocitem znesvěcení. Jako by bylo rouhání natočit druhou verzi legendárního útěku z trestanecké kolonie, a to v téže době, kdy je možné zhlédnout xté zpracování Bídníků, kde se nad stálou recyklací nikdo nepozastavuje. Původní zpracování Charrierovy knihy jsem zhlédl před 25 lety a i to je jeden z důvodů, proč nechci oba filmy srovnávat. Steve McQueen byl na plátně jistě mimořádně charismatický a Hoffman patřil k hvězdám charakterního herectví. Ve vší úctě v nich ale úspěch filmu netkvěl. Ten spočíval ve výjimečném příběhu lidské vůle a houževnatosti. Rami Malek sice není typickým představitelem pařížské smetánky 20. let, ale vem to nešť. Ani on, ani Charlie Hunnam hereckému řemeslu ostudu určitě nedělají. Výprava je působivá, skvělá kamera efektně zachycuje prostředí mondénní Paříže i jihoamerické kolonie a strádání vězňů. Motýlek je důstojným návratem k žánru dobrodružného filmu v době nadvlády hloupoučkých komiksových snímků a laciných hororů. Nemám důvod cokoli hanět, bavil jsem se dobře. Celkový dojem: 90 %. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. 1) Tento filmový dort upekli známí globalizátoři pejsek s kočičkou a podle toho taky vypadá. Všemu šéfuje 39letý dánský režisér Michael Noer, který si do hlavních rolí vybral 37letého Angličana Charlie Hunnama (Motýlek), 36letého amerického Egypťana Rami Maleka (padělatel Louis Dega) a třeba 27letého Švýcara Joela Basmana (homosexuál Maturetti). Pece pro dort postavili v Černé Hoře, Bělehradu a na Maltě a na produkci se podílela i Czech Anglo Productions._____ 2) Snímek vlastně není špatný, jen mi vadí, že nic zásadně odlišného oproti předchozí verzi neuvidíme. Snad je tu více sexy kluků a, pravda, novější filmařské pojetí, jehož, snad nechtěnou, součástí je i polopatismus při vysvětlování toho, co se na obrazovce děje._____ 3) Výstižný koment: morfalou**. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Obávaná konfrontace s Motýlkem dopadla na výbornou. Dvouhodinový epos o strastech neoprávněně uvězněného frantíka je v návaznosti na zanedbatelný rozpočet zdařilým počinem, který v divákovi zaseje vzpomínky na nebohého Danta uvězněného na doživotí na ostrově If. Z pohledu scénáře není filmu co vytknout. 75% Celosvětový příjem k 12. 1. 2018: $4,516,580 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kdo viděl verzi z roku 1973, bude asi říkat, že tenhle film je zbytečný. Já to částečně říkám taky. Zbytečnost je to hlavně tím, že to nepřináší skoro nic nového, kromě pár scén/změněných nápadů. Ale naopak tam taky několik věcí nedali. Zpracování prostředí a doby docela dobré, až na Charlieho Hunnama. Bohužel hned od začátku chodí, ksichtí se a chová jak z moderní doby (úplně jsem ho viděl jak v Zákonu gangu). A taky mi nešlo do hlavy to jeho háro, co vždy vypadalo dobře, střižené asi strojkem, i když ho na samotce brali nůžkama na živej plot... Nebudu srovnávat herecké výkony, protože Charlie Hunnam i Rami Malek byli stejně dobří, jak Steve McQueen a Dustin Hoffman, akorát prostě jinak. Takže závěr je, že zbytečnost z tohoto filmu cítit trochu je, ale beznaděj více čišela z té starší verze. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Charlie a Rami. Hvězdné ústřední duo na televizní obrazovce? To si nesmím nechat ujít. A ono to duo až tak nezářilo, jak jsem si představoval. Samozřejmě, že ze sebe dostali maximum a ta práce tam byla hrozně vidět. Bohužel mě to nedostalo do kolen. Každopádně zde bylo plno skvělých dialogů a silných momentů. Nejlepší moment celého filmu bylo vidět rozčepýřeného Ramiho. To jsem se opravdu zasmál. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Papillon (Charlie Hunnam) ve skutečnosti část svého trestu pracoval ve vězeňské nemocnici ve Francouzské Guyaně. Historici věří, že právě tam nasbíral příběhy pro svou knihu od jiných vězňů, kteří se pokusili o útěk. Kniha je tedy spíše jakousi koláží zážitků různých lidí, než autobiografií Henriho Charriera. (Candice)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama