Reklama

Reklama

S mladou hospodyňkou Nancy Agletovou (Linda Blairová) se dějí podivné věci. Lékaři si nevědí rady, a tak se mladý kněz obrátí na zkušeného exorcistu v penzi - Otce Jedidiaha Mayiiu (Leslie Nielsen) - a podaří se mu ho přemluvit, aby uspořádal poslední velkou náboženskou show a vyřídil si s ďáblem účty jednou provždy - svým typickým způsobem! (Falcon Home Video)

(více)

Recenze (72)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když se snažíte parodovat za každou cenu, za chvilku si neuvědomíte, že parodujete vlastní debilitu. Co je na tomhle pravdy? Koukněte na tenhle film a zjistíte to. Já mam parodie rád, zbožňuju agresivní humor, ale tady si na něj člověk musí počíhat. Číháte deset minut, ksichtík vám ohodí kýbl zvratků, čekáte dalších deset minut a před očima máte růžovýho pudla s nechutně přiblblým jménem FU FU. Nielsen tady dost vsází na svůj obličej, který leckdy i průměrnou hovadinu dokázal díky pověsti Bláznivých střel udržet nad absolutním dnem. Samotné vymítání, jenžto vypadá jako bitva transvestitů a neobejde se bez hlášek typu „ty svině,“ je asi tou nejzábavnější pasáží na celém tom spektáklu. A Linda Blair? Nevím co pila, nebo spíš kolik toho pila, když se do toho nechala ukecat, ale marná sláva, tohle jí nesedí. I když děsivou Regan vyměnila za celkem roztomilý ksichtík a hutnou sentenci zvratků za nějakej barevnej koktejl, je to děsná, pekelně děsná slabota. Dávám 2 hvězdičky za první dojem, s dalšími shlédnutími zábavnost klesá a klesá a klesá a... ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Film není nějak extra vtipný, a taky si nemyslím, že je úplně vhodné tvořit až natolik černý humor do komedie. Jelikož Vymítač ďábla byla realita a ne fikce. Chtěl bych vidět reakci lidí, kterým se příběh z Vymítače ďábla opravdu stal. Asi by se tolik nesmáli. Ale jinak Leslie Nielsen je fajn, a celkově to není špatné. Jenom ten humor. Nebylo to extra vtipné. Nic co bych musel vidět vícekrát. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám Leslieho Nielsena velmi rád, ale jak poznamenal eraserhead666, tak když se nebaví herec, nebude se bavit ani divák, což v tomhle filmu platí dokonale. Jednotlivé scény, které zde jsou, prostě nejsou zábavné, divák se bude cítit trapně už jen proto, že musíte něco takového vůbec sledovat. Jako parodie na "Vymítače ďábla" je to smutné. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

V úctě k Leslie Nielsenovi přidávám hvězdičku, protože on je pro mě král! Jeho Bláznivý střely nebo Utopenec na útěku jsou nezapomenutelný. Ani bych nespočítal, kolikrát jsem se u nich válel v křečích. Bláznivý exorcista byl slabší. Film 40% ale díky Lesliemu přidavám na 55%. A navíc byl v tomto filmu příšerný dabing! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

What an excellent day for a parodism.. Linda Blair zase cvičí s krční páteří a její žaludek vrací hrachovou kaši, ale jestli je přítomen Leslie Nielsen, nemusíme se bát. Víc než Friedkinova klasika to schytává televangelismus, občas to skřípe ve své trapnosti a některé momenty bez znalostí tehdejší popkultury či americké historie (Ted Kennedy) diváka úplně minou. Je třeba si užít drobností jako jsou zvonek se zvukem klepání, pasáž ve fitku za doprovodu Technotronicu, termobox na svačinu s motivem Johna Ramba či variace na Oldfieldovy známé tóny z dob, kdy kněží dávali taxikářům přijatelná dýška.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama