Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (311)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co mě táhlo k tomu, abych zašel na tento "remake" do kina. Po čase přemýšlení jsem měl jasno. Kvůli Radcliffovi, jehož postava Igora byla pro mě nakonec tím největším a prakticky jediným pozitivem, společně s krásou technické části filmu (kamera, střih), kterou jsem se hlavně z počátku nechával spoutat. Bohužel už zhruba před první polovinou film klesla kvalita scénáře i vizuálu do nudného stereotypu,v jehož závěru vyústil v nudný a bídný kýč. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Wow. Popcornová vymejvárna se střídmou stopáží a pár světlými a hodně dobře vypadajícími, skoro Sherlockovskými momenty, které vzápětí kazí totálně plochý dementní příběh/ještě dementnější romance/Radcliffe s parukou (nebo taky možná bez paruky?), kterýmu tu roli, narozdíl od skvělýho McAvoye, prostě nežeru ani za mák. Scenaristický průjem na úrovni Vina Diesela jako Lovce Čarodejnic. Nebrat. P.S. A na téma Frankenstein radši už vůbec nic netočit. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vnější efekty a vychytávky překrývají myšlenkovou prázdnotu, což je zvláště vidět na konci snímku. 1) Technické pseudoretro pobaví, zvláště pak v českém překladu (Lazarovy kleště). 2) Hudba nemohla být dramatičtější. 3) Mladí herci příjemně okořenili předkládaný filmový kýč: 26letý Daniel Radcliffe (Frankensteinův asistent z cirkusu Igor), 36letý James McAvoy (Frankenstein), 39letý homosexuál Andrew Scott (vyšetřovatel inspektor Turpin), 25letý Callum Turner (vyšetřovatelův pobočník konstable Alistair) či třeba 26letý bisexuál Freddie Fox (mecenáš Finnegan). 4) Výstižný koment: choze***. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Podstatne znesiteľnejšie než som pôvodne čakal. Pri McGuiganovi je vidieť, že má za sebou pár epizód britského Sherlocka, pretože aj Victor Frankenstein je podobne odviazaný. Chvíľami tak jeho réžia vyslovene pripomenie Sherlocka, napríklad úvodný nápaditý a vizuálny štýlový útek z cirkusu, inokedy sa zase štylizuje do polohy uvoľneného Sherlocka Holmesa od Ritchieho s Robertom Downeym Jr. a servíruje veľmi podobnú atmosféru viktoriánskeho Londýna. Akurát na rozdiel od oboch menovaných Sherlockov nemá Frankenstein jednoznačný koncept a tak to je s pribúdajúcimi minútami guláš všetkého možného. Chvíľu dobrodružným fantasy, chvíľu až odviazanou komédiou a v závere hororom. Mal som pocit akoby sa v tom sám McGuigan, prípadne scenárista, trochu stratil a tak iba pozliepal námety z iných podobných filmov a dúfal, že to klapne aj v prípade nového Frankensteina. Keď už si tak divák zvykne na jednu polohu filmu, tak tu z ničoho nič nastúpi scéna so zombie šimpanzom a po jej skončení sa pokračuje ďalej akoby sa nič nestalo. A do toho všetkého sekunduje možno až priveľmi prestrelený McAvoy v úlohe šialeného vedca a celkom slušný Radcliffe ako jeho služobník. Každopádne neustále sa tu niečo deje, celé to má veľmi slušné tempo, priam perfektný vizuál plný nápadov (cirkus, záver s monštrom) a minimálne celá úvodná pol hodina a tá záverečná je dostatočne zábavná popcornovka. Akurát medzitým tak trochu stratený film, ktorý nie úplne presne vie čím by chcel byť. Vo výsledku tak neurážajúci priemer, ktorý pobaví, akurát si pri ňom potrebné uvedomiť, že to je film s názvom Victor Frankenstein z roku 2015 z hollywoodskej produkcie s „Harry Potterom“ v jednej z hlavných úloh a nie seriózna adaptácia klasiky. Na pôvodného Frankensteina z roku 1931 to nemá ani náhodou a už vôbec nie na toho od Branagha z rooku 1994. Tým však konkurovať ani zďaleka nechce. Toto je skôr z ranku I, Frankenstein (v tomto prípade to asi nie je dobrá vizitka) alebo Dracula Untold a dopadlo to minimálne tak ako ten Dracula. Síce druhotriedna, ale nijako urážajúca fantasy na jedno pozretie. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem takový miniprequel ke starším adaptacím, ale když se blížila premiéra, bylo mi jasné, že mě čeká jakýsi paskvil, co ukuchtili v laboratořích u Foxů. McAvoy i Radcliffe jsou oba fajn a těžko říct, jestli čekali béčko, ale pokud se člověk smíří s faktem, že to opravdu žádná sláva není, dá se to brát jako taková pohodová béčková jednohubka s příslibem toho, že další díl nebude...6/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 65. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Autorkou dekorací je filmová architektka Eve Stewartová, která představila Viktorův byt/pracovnu/laboratoř jako masivní prostor, odrážející průmyslovou revoluci, kdy stroje nabíraly velikosti budov. Tyto scény byly natočeny v londýnské čerpadlové stanici Crossness, která byla postavena v roce 1865 jako součást hlavního kanalizačního systému viktoriánského Londýna. (Zdroj: CinemArt)
  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama