Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 6

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (216)

Earl_23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gratuluji k dalšímu zničenému projektu. Výjimečná knižní předloha, byť nesnadno adaptovatelná, ale takhle to zničit... Tři hvězdy za scény v Číně a úvodní vstup do virtuální reality. Ale asi nemám chuť pokračovat. Tak jsem to dokoukal. Strašný, strašný, strašný... Muselo být velké umění takhle to zkazit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co od toho mám čekat (předlohu jsem nečetl). Nějak v nitru jsem doufal, že se z toho vyklube překvápko. Po zhlédnutí jsem ale v rozpacích...Samotný koncept mi přišel naprosto skvělý, jenže autoři se za mě vydali směrem, který nepatří k těm atraktivnějším pro diváka. Jinak audiovizuál bez sebemenší připomínky na jedničku (tohle si NF pohlídal). Pár nápadů přímo geniálních (třeba likvidace lodi tím nanovláknem...to jsem čuměl jako puk). I atmosféra místy funguje! Ale ten samotný příběh mě nedokázal zaháčkovat tak, jak bych si v ideálním případě představoval. Určitě dám šanci druhé sérii, až přistane na naše obrazovky. Potenciál v tom rozhodně vidím. Za mě dávám 6/10 ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Úvodní díly mě neoslovily. Ne snad, že bych se ztrácel v ději, různé teorie jsou vysvětleny zajímavě, ale samotná zápletka se mi zdála nekonzistentní, ovšem postupem času se můj dojem zlepšoval a bez ohledu na to, že ne všechny postavy mi zrovna přirostly k srdci, jsem si následné díly užil a sice to asi není sci-fi zážitek roku, ale zklamání také ne. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Och, kde začít... kde jen začít... Z celkového pohledu – je to strašně moc špatné a lituju toho času, co jsem do koukání investoval (jen protože jsem posledních pět dní ležel s chřipkou, tak jsem to zvládnul, ovšem proložil jsem to dvěma řadama Better Call Saul). Knihu jsem nečetl, ale pár dobrých známých, co ji četlo a co má na literaturu vysoké nároky, se všichni shodli, že je to výborné a kvalitní sci-fi – takže to posral akorát Netflix a duo velekokotů Benioff a Weiss. Teď pár detailů: 1. Strašně špatně to vypadá, opravdu strašně moc. CGI je v polovině scén morbidně slabé a odfláknuté, na 4k televizi se pak celý obraz sype. Už jste si všimli, že přes 90 procent netflixovských seriálů vypadá vizuálně úplně stejně? Barevnými tóny, rámováním, nasvěcováním atd. To je hlavní rozdíl mezi Netflixem nebo třeba HBO – na HBO ty věci, do nichž se investuje hodně dolarů a mají tvořit main content pro daný rok, aspoň vypadají "filmově", na Netflixu to vypadá všechno jako rom-com s Adamem Sandlarem. 2. Ještě horší než vizuál jsou herecké výkony, ty jsou opravdu zcela mimořádně ultimátně špatné! Především Eiza Gonzáles si definitivně zkurvila kariéru. Ovšem casting celkově je totální shit. Jediný pořádný herec je zde Jonathan Pryce, jehož role ovšem stojí kompletně za hovno a navíc ho brzo zabijou. Zbytek herců jsou diletanti (někteří méně, jiní nadmíru, třeba takový Alex Sharp mě nutil v polovině svých scén pátrat po mé kapsli s kyanidem), jejich herecké vedení ostudné. Rozpočet 20 milionů na epizodu a nenašlo se dost peněz na talentované herce, omg? 3. Od začátku do konce to smrdí nepromyšlenou koncepcí, jak předlohu vlastně adaptovat. Stačilo přečíst si letmé synopse celé knižní trilogie, aby bylo jasné, že tvůrci nemají ponětí, kolik sezón by seriál měl mít, jak přeskakovat mezi hlavními linkami, jak dávkovat napětí, co je vlastně hlavní myšlenkou příběhu. Poslední díl první řady to stvrzuje extrémně: Saul, který po celou dobu neměl žádný vývoj a ani neovlivňoval děj, je najednou hlavní postavou, s mocí, kterou se seriál neobtěžuje vysvětlovat, zbytek postav to totálně odsouvá stranou mimo jakoukoliv důležitost; a závěrečná scéna představuje všechno možné, jenom ne cliffhanger. 4. Takových pičovin, kterými je to vyplněné, aby každý díl měl alespoň 50 minut, se už dlouho nikde tolik neurodilo, snad s výjimkou 1899. Namísto toho, aby měl seriál spád, je permanentně retardován vložkami z osobního života postav, jež ale postrádají smysl, protože jsou jednak nudné, jednak vylíčeny enormně tupými a debilními dialogy. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Stejně jako bájný král Midas, který vše čeho se dotknul proměnil ve zlato, Netflix proměnuje vše na co sáhne v hovno. Velmi ve mně před časem hrklo když jsem se dozvěděl že tento zloduch mezi streamovacími službami dostal práva na nejlepší scifi příběh posledních dvaceti let. A co teprve když bylo jeho zrealizováním pověřeno duo D&D, v komunitě známí jako debil a debilnější, jenž mají na rukou krev kterou nedokážou nikdy smýt a na poli seriálové tvorby jsou svými hříchy přirovnatelní snad jenom k Tedovi Bundymu. Z hodnocení vyplývá, že jsem spokojený. Dostali jsme snad komplexní dílo plné historie, astronomie, fyziky, techniky, víry a především humanismu? Rozhodně ne. Je to spíš takový výcuc, ale neva čekal jsem že se jim to rozpadne pod rukama. Krom toho, že se to v hodně detailech dost liší, tomu nemám moc co vytknout, bavil jsem se dobře. Ta předloha je prostě tak dobrá že ani kombinace Netflixu a Benioffa a Weisse mi ji nedokáže úplně otrávit. Povinná četba, vaya con dios. ()

Galerie (469)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)
  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama