Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (230)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty. Momenty, díky kterým jsem byl zvědavej a díky kterým mě to nutilo koukat dál. Ty kvalitní a zajímavé chvilky jsou zde jen díky knižní předloze, kterou jsem samozrejmě nečetl, nikoli kvůli kvalitám seriálu. Z Problému tři těles od Netflixu jde naopak velmi cítit, že nejspíš hodně zajímavou předlohu utápí v nudných dialozích, které pronášejí hlavně fádní dvojrozměrné postavy, děj se odehrává mnohdy v odporných ( green screen ) prostředí a efektů ( celá virtuální realita je typicky "Netflixovsky” odporná ). Tempo je nezáživné, režie průměrná a herci necharismatičtí, jeden vedle druhého, až hanba.. E brávo. 50% ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Jak to asi může dopadnout, když Netflix vezme takřka dokonalé čínské sci-fi a začne v něm plnit kvóty na menšiny a LGBTQ+. Hlavního hrdinu, čínského vědce s mnohaletou kariérou v oblasti nanovláken ztvárnila latinskoamerická sexbomba, k tomu tam přidáme ještě pár dalších teenage herců všech ras, nikomu není divné, že ve 20 letech jsou to všechno supervědci (v knize samozřejmě ani nejsou). Čínského detektiva Shi ztvárnil jak jinak než Angličan s homosexuálním synem. Jak říkávala babička, bídu na nás. Nic jiného si totiž nezasloužíme. Netflix má jediné štěstí, že děj knihy je tak skvělý (i když v seriálu jsou z něj pouze hlavní motivy), že i kdyby v něm hrál Langmajer a Veronika Khek Kubařová, furt to bude dobrý. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Netflix se mi projednou trefil do vkusu. Problém tří těles je výjimečný seriál, který se vymyká běžné produkci Netflixu. Nabízí napínavý příběh týkající se naší civilizace a to jak naší historie, tak i budoucnosti. Jak si asi lidstvo poradí s případnou invazí za předpokladu, že se o ní dozví s dostatečným předstihem? A co když se nejedná o invazi ale o zachování druhů? Je sobecké "nepodělit se" o svou planetu. Bude lidstvo toto dilema vnímat s postupujícím časem jinak? Sjednotí se, nebo se rozdrobí na frakce? Seriál navíc obsahuje opravdu velmi široké spektrum zajímavých otázek a aktivit (pokročilá VR, náboženství, lidská mentalita, lidský pokrok, jednota, soudržnost, politické systémy a jejich přizpůsobení se situaci a aplikace na případný mimozemský život...) které perfektně doplňují hlavní příběh a zápletku. Líbí se mi, že nad všemi těmito otázkami můžeme přemýšlet, aniž by byli zbytečně složité či nepochopitelné. Autoři vše naznačí či popíší jednoduše a nekomplikovaně tak, aby nic nebránilo klidnému sledování a navíc, aby šlo z příběhu ledacos selským rozumem vyvodit. Byl jsem nadšený z toho, jak příběh i děj konečně odsejpaj. Každý díl nabízí něco zajímavého. Mé nadšení trošku zakalilo zjištění, že se jedná o první sezónu a že toto je pouze jakási předehra. Nicméně pokud si autoři zachovají styl a tempo, pak asi není čeho se bát! Pokud máte rádi Sci-Fi, čtete Kotletu a hrajete hry na PC bez rozdílu neváhejte! ()

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Milujete audio-visuální neomarxistickou propagandu z Netflusu? Vítejte! Milujete audio-visuál tvůrců kterým jde o dobrý sci-fi výtvor? Palte zpět do těch odporných extrémně-pravicových nor odkud jste byli vychování k takové odporné buržoazii! Nevěřil jsem že toto pololetí uvidím větší sračku než-li Invasion a Blue eye Samurai. Tuto úvahu mi však změnil seriál 3 Body Problem alias problém tří buzen. Jediné pozitivum tu bylo score Ramina Djawadiho a výkony oblíbených herců (kterých je mi líto kvůli tomu v čem tu plavali). Ono by se to jako už zde zmíněné woke srajdy dalo jen přejít s tím že: "Je to jen ten woke netflix, které zajímá více politika než-li seriál". Problém je v tom, že předloha byla výtečná, a vidět co z toho může někdo zremixovat na kupu vaginálních výtoků feat. MC negr a DJ polomáčka, nenechává člověka s alespoň trojciferným IQ, chladným. Jsem zastáncem svobody slova. Avšak nejsem zastáncem hlouposti a debility, tudíž svobodně prohlašuji: Pokud jste tomuto zvratku dali více jak tři hvězdy, neměli by jste psát recenze - alternativně, vaše názory jsou pro nezdegenerované lidi k smíchu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nelze se ubránit srovnání s čínskou verzí. Každá má svoje klady a zápory. Největším kladem téhle je, že je mnohem svižnější. První knihu sfoukne ne za osm, ale dokonce za pět dílů (čínská za 30). Daní za to je mnohem větší zjednodušení a víc změn v příběhu. Bohužel i přes značně kratší stopáž jsou i zde zbytečné odbočky. Oproti knize jsou zde jiné postavy (nejen národností, což by nevadilo, chápu, že mezinárodní publikum nechce koukat na samé Číňany) a některé jsou dokonce navíc. Stejně jako čínská verze se to nevyhnulo obsazování modelek do rolí špičkových vědkyň, což nepůsobí zrovna věrohodně. Docela nečekaným rozhodnutím je, jak jsem již uvedl, že první kniha končí již pátým dílem, který je tak předčasným vrcholem série, a zbylé tři díly jen naťukávají začátky druhé a třetí knihy (které se odehrávají částečně paralelně). Tím se tvůrci částečně připravili o pořádný cliffhanger, ale budiž. S tím souvisí i to, že zatímco v dalších dílech knihy se většina postav vymění, tady se pokračuje s těmi stejnými, které přebírají role úplně jiných knižních postav. Opět, chápu, že divák nechce, aby se v seriálu moc měnily ksichty, ale působí trochu divně, když každý člen party kamarádů najednou dostává různé důležité funkce spasitelů lidstva. Jsem zvědav, co s tím udělají v dalších sériích, které se mají odehrávat o stovky let později. Druhá a třetí kniha jsou mnohem lepší než první, tak by to chtělo moc to nepřehánět se změnami. Asi se víc těším na druhou čínskou sérii, ale u obou se děsím rozpočtu, který, pokud nebude značně navýšen, nebude na důstojné zpracování druhé a třetí knihy stačit. I americká verze vypadá poměrně lacině a triky ve scéně přeříznutí lodi vypadají hůř než u Číňanů. I přes všechny výtky je to ale zábavný seriál, primárně ale díky kvalitě předlohy. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno