Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (544)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OuKej.. Jednou za čas se stane, že je nějaký průměrný film nepochopitelně hypovaný a jindy se zase stane, že se podobně průměrný film stane terčem zbytečného zesměšňování a absurdního hejtu. Kdo je schopný k hodnocení filmů přistupovat trochu s nadhledem a odmítne jen (někdy doslova) papouškovat fráze z prvních recenzí, má něco nakoukáno, chápe film v kontextu filmografie nějakého tvůrce, atd. ten se nad Rebel Moonem nemůže rozčilovat. Snyder ve své profesní touze po zhmotňování adolescentních fantasií vytvořil ukázkově brakoidní space operu se vším co k tomu patří. Je to přesně tak přiblblé (nepůvodní, předvídatelné) jak by člověk od tohodle subžánru čekal a je to i stejně tak lobotomicky zábavné a chytlavé. Ano, co si budeme říkat, Snyder má mezery v psaní (i záměrně klišoidně pitomých) scénářů. Nejlepší filmy co natočil mu psal někdo jiný, nebo skoro doslova citovaly předlohu. Tozn, že i tady je pár scén které jsou už cringe a pár dějových peripetií, které jsou i v rámci brakoidní logiky zbytečně mimoidní. Ano, Snyder bezmyšlenkovitě nadužívá své trademarky a tak dobrá polovina zpomalovaček nemá své opodstatnění ani v estetice obrazu ani v nějakém dynamickém napětí (spíš naopak, spousta zpomalovaček tady akci jen a pouze zbytečně brzdí) a občas je nějaký záběr tak kýčovitý, že si člověk ublinkne očima... Přes všechny možné výtky ten film ale svým způsobem funguje, drží v jakémsi schématickém celku a těch 130 minut nějak zásadně znát není. Pindy o nevykreslených charakterech jsou blbost, protože ani v první půlce Sedmi Samurajů jsme o jednotlivých charakterech nevěděli více než tady (a třeba Boutellina nebo Hunnamova postava ten svůj background mají docela funkčně nastřelený).. Herecky je to v pohodě. Hopkinsův hlas potěšil... Fakt bych to zbytečně nehejtil jen proto, že je nějak trendy to hejtit na základě několika, dokolečka opakovaných a ne úplně neprůstřelných argumentů. Je to jak jebat třeba Jacksonův Braindead, že je to na horor málo strašidelné a psychologicky propracované. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snyder býval režisérem, jehož filmy jsem zhruba do roku 2013 střídavě hodnotil velmi vysoko nebo naopak velmi nízko, no v poslední desetiletce se moje přijímání Zackových filmů ustálilo spíše na těch nižších počtech hvězdiček, přičemž Rebel Moon se evidentně stal vyvrcholením tohoto trendu. Níž už to v podstatě nejde, tady je špatně úplně všechno krom toho, že si to zhruba drží technické parametry hollywoodského blockbusteru. Hodně štěstí se snahou kolem téhle sračky vystavět nový filmový vesmír, protože si nedokážu představit, koho tyhle postavy a svět budou reálně zajímat. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Je to ještě horší, než se dalo čekat a je to horší způsobem, který jsem úplně nečekal. Suverénně nejhorší Snyder a taky nákladný sci-fi blockbuster, který se svou velkohubostí a mizerností vyrovnává legendárnímu Travoltově Battlefieldu - s tím rozdílem, že ten byl o dost víc nechtěně zábavný. Strašná, ale fakt STRAŠNÁ sračka. Víc toho vyzvracím později. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ne tak blbý jako Sucker Punch, ne tak hnusný jako Armáda mrtvých, zdaleka ne tak ikonický jako Watchmeni a bohužel ani z půlky tak dobře natočený jako Muž z oceli. Průšvih to není, pokud do toho člověk jde smířenej, že Snyder vykradl veškerou populární fikci za posleních 70 let, ale chválit tenhle sestřih taky nehodlám. Zjevně chybějící scény a vymazaná krev, aby Netflix mohl uměle zopakovat SnyderCut, tomu brutálně ubírají na zajímavosti, takže výsledkem je těžce sterilní dobrodružství, z něhož jsme viděli pravděpodobně ještě navíc tu horší polovinu. 4/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No zrozená z ohně bejt může, ale ještě by bylo fajn, kdyby jí někdo řekl, že divák není zrozen k nudě. Těšil jsem se na Sofia Boutellu, která umí být rajc, ale tady aby jeden pohledal a to je ještě to lepší na filmu. Samotný děj, plný výbůchů  "jsme netflix máme na to" na efekt a to radši nemluvím o zpomalovačkách, při těch jsem cítil vysloveně trapně. No jo no, tak Zack je o pár milionku dolarů bohatší a já o pár hodin života chudší, takový už je život filmového fanouška- hledání filmových klenotů znamená pochod mezi sračkama. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama