Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Conneryho šarm a pár skvělých hlášek jsou tentokrát tak překvapivě málo, že jsem se musel dlouho tlačit i k té třetí hvězdě. Skutečně velmi slabá Bondovka, nejslabší s Connerym. Mrzí mě, že Hamilton nedorovnal skvělého Goldfingera. S tímhle slabým dějem to ale utáhnout nešlo. Po chvíli jsem vlastně ani nevěděl, čeho chce Bond docílit.Neustále někam chodí, najednou se okolo něj lidé ohánějí dozimetry, pak zase točí přistání na Měsíci. Je to zmatené. A takhle zlikvidovat budovaný styl Blofelda - pche! A nevím, jestli ti dva side-kickové měli být vtipní, cool nebo snad děsiví, ale nejsou nic z toho. PS: Bondova exkurse s Blofeldovým komentářem po evil centrále je moc i na Bondovku. To snad nemysleli vážně! ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Více než jindy je na Connerym znát, že mu o nic nejde (což mu tentokrát, rozhodnutému, že další bondovku nenatočí, vážně nešlo). Uvolněnější atmosférou mají Diamanty nakročeno k pozdějším blbůstkoidním mooreovkám. Můžeme jenom spekulovat, jakou roli sehrála snaha vyhovět americkému publiku (celý film se natáčel v USA) a jakou poněkud narychlo spíchnutý scénář. Nezapomenutelní jsou dva očividně homosexuální padouši, podáni jako postavy přicházející do Bondova univerza z vesmíru podobně vzdáleného jako černošští gangsteři v následujícím Žit a nechat zemřít. Jestli někdy někdo napíše práci na téma Bond a menšiny, s chutí si ji přečtu. 70% Zajímavé komentáře: PALINO, Mahali ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • V jedné ze scén upadne měsíčnímu vozidlu, ve kterém prchá James Bond (Sean Connery), kolo. V dalších záběrech je ale vidět, že vozítko má kola všechny. (Stejšn)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)

Reklama

Reklama