Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád bych Vám připomněl, že tato operace měla probíhat diskrétně. A ne, aby bylo zapotřebí 6 milionů franků na škody a na pokuty za porušení většiny francouzských zákonů." Agent s povolením krást a půlit francouzský taxíky, tedy držitel Leninova řádu soudruh Bond mě tradičně pobavil. Měl přitom solidně maniakálního soupeře Zorina v sedle a parádní soupeřky v posteli. Zorina bych mu klidně nechal, ale kdyby měl moc práce se záchranou světa, tak bych mu některou ze slečen v posteli pohlídal. Jenže já Bonda podezřívám, že se zcela obětuje svý práci a uspokojí je všechny najednou. Nezávidím. Jen konstatuju. A kdyby modrá pilulka nezabrala, tak jsem k dispozici. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že už tady byl Roger Moore tak ehm, "viditelně zkušený". Přesto tuhle rozlučku zvládl v rámci možností se ctí a ironickou noblesou sobě vlastní. Co tuhle Bondovku táhne vzhůru je pak samozřejmě skvělý padouch v podání Christophera Walkena. Potěší i fakt, že pro tentokrát jsou zvolené lokace vcelku běžné a nestrhávají tolik pozornost od samotného děje a příběhové linky (samozřejmě s výjimkou skvělé úvodní lyžařsko/snowboardové sic! sekvence na Sibiři). Mimochodem song od Duran Duran má i po těch letech pořád něco do sebe. ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Moore by klidně zvládnul ještě jeden díl, ale tohle bylo důstojné opuštění agenta 007. Pořád skvělé akční scény, humorný nadhled, tentokrát i o třídu lepší záporák s tváří Walkena a všechno ve svižné jízdě. V poslední třetině bohužel přejde film na vážnější notu, kterou se úplně nedaří skloubit se zbytkem. 70% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB14: Žive si představuju, jak se režisér Glen zařval do ampliónu "Rogere, na plac!" a Moore odhodil hůl, přezul bačkory a ze skleničky si vzal zubní protézu. Ale i přes jeho stařecký vzhled mu věřím, že dokáže sbalit mlaďounkou Tanyu Robertsovou, udělat ometu, exnout martiny.....no ikdyž s těma akčníma scénama je to trošičku horší. Ale co. Zase tu hraje divná Grace Jones a John Barry složil výbornej soundtrack ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

14. Bondovka - Roger Moore ve věku 58 let ve svém posledním sedmém filmu s agentem 007. Nedopadlo to nejhůř, ale hlavní zásluhu na tom mají kaskadéři a kvalitní záporák Max Zorin (Christopher Walken). Dolph Lundgren je ve své první nemluvené roličce bodyguarda generála Gogola a agenta KGB lehce přehlédnutelný, ale opravdu tam svých dvacet vteřin na pozadí odehraje. K vydařeným kaskaderským scénám patří ta s hasičským autem, které má samostaně ovladatelný návěs s výsuvným žebříkem. Bondova pronásledovací jízda od Eiffelovky končící jízdou s přepůleným autem byla spíše do komediálního žánru. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Ještě před začátkem natáčení podstoupil představitel hlavní role Roger Moore plastickou operaci. (Conspi)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama