Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Murphy722 

všechny recenze uživatele

Mě se toto dílko velmi líbilo. Už jen svým sympatickým obsazením a podané celkem vtipnou formou. Vše jaksi tak pěkně ubíhá a odsýpá a nebudu tohle hodnotit s předchozími díly. Vše by mělo vystupovat samo za sebe i když inspirace je zřejmá a jednoznačná. Ale hold když dva dělají totéž, není to totéž. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi ani historická či politická nekorektnost, ani dějové a faktické nesmysly, ani onen klasický hollywoodský (zatuchlý) odér... co mi ale vadilo, bylo neustálé naprosto dementní myšlení, jednání i chování postav (bohužel zejména právě těch hlavních), stejně jako hodně mizerná choreografie šermířských soubojů... Na druhou stranu, to bylo většinu času celkem zábavný a kdyby to nemuselo za každou cenu být právě o mušketýrech, byla by to dobrá komedie... ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Absolútna klasika natočená americkým popcornovým spôsobom. A na moje veľké prekvapenie to vcelku funguje. Film sa od začiatku neberie nejako extra vážne a celé dianie je dosť odľahčené, ale čo je dobré, nikdy to neskĺzne do roviny vyslovenej paródie. Mušketieri ale hláškujú jedna radosť a dej má šmrnc a dynamiku. Čiže suma-sumárum vcelku podarený produkt jednoduchej zábavy, ktorý sa v žiadnom prípade nesnaží tváriť ako seriózne spracovanie predlohy, čo výsledku značne pomáha. 70 % ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film připomíná pouze názvem klasický a veleúspěšný román Alexandra DUMASE. Režisér si jej předělal jak se mu zlíbilo (zřejmě aby byl originální), jenže dosáhl pravého opaku. D´Artagnan není v tomto snímku dobře vypadající mladý muž, ale "holobradek", který by mohl hrát Jeníčka v "Perníkové chaloupce". Napřed jsem si myslela, že jsem se přeslechla a že Charlie SHEEN hraje D´Artagnana - ale ouha ! Největší frajer zde tedy byl Aramis ! Kardinál Richellieu vykreslen nikoliv jako "šedá eminence", ale jako zákeřný úchyl, který vleze nestřežen až do koupelny královny, která zrovna leze nahá z vany !!! Ale hlavním NESMYSLEM filmu je, když kardinál prohlašuje pitomost, že si francouzský král vzal rakouskou princeznu, aby upevnili přátelství těchto dvou zemí. Pan režisér si plete pojmy s dojmy, protože Ludvík XIII. si vzal nepěknou (nikoliv půvabnou) a nepříliš inteligentní španělskou princeznu Annu,sestru španělského následníka trůnu Filipa IV. I když se jedná o dobrodružný a nikoliv dokumentární film, tak tyhle věci by měly být podle dějepisu, protože mládež si tohle prostě lépe zapamatuje. Ostatní blbosti, které nemají nic společného s románem A.Dumase, ponechám v klidu, protože to je "umělecký" záměr réžie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny a všichni ve jménu hollywoodského pozlátka. Dokážete-li se odprostit od faktu, že tohle má s Dumasovou předlohou společného opravdu velmi málo, tak se můžete i solidně bavit. Tato verze má totiž mnohem blíže k zábavným taškařicím pro celou rodinu v nevázaném stylu Pirátů z Karibiku, než-li k vážnému historickému dobrodružnému snímku. Berte jak je nebo nechte být. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Gabrielle Anwar (královna Anna) byla v době natáčení filmu těhotná, proto její postava nosí volnější šaty. (viperblade)
  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno