Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (201)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když na konci Yoda prohlásí, že "velká zodpovědnost s velkou přichází mocí", vlastně to nechtěně trefně potrhlo celou tu tvůrčí bezmoc. Přitom koncept filmu, v němž hrdinka bojuje s budoucností, měl potenciál a osobně by mě hodně bavila taková komiksová verze Terminátora (což bylo údajně i původně v plánu). Co zůstalo? Pár postav, které jsme nikdy v mladé verzi neviděli, nevyužité obsazení a strašně nudná origin story, která se točí jak na kolovrátku. Morbius byl pitomý, nedal se mu ale upřít alespoň nějaký rukopis. Madam Web nemá ani to. Což už je co říct. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nejako obzvlášť nesledujem logické lapsusy v deji, ale tuná to bolo až do očí bijúce! (slečna Webbová na fotke okamžite spozná Ezekiela, pritom ho predtým videla len v maske... Tri "kvázi" unesené pipiny sa zastavia v mekáči a chlapík pri bare už číta noviny s článkom o ich únose - po hodine!). Na takúto hnusobu sa aj slová ťažko hľadajú. Na druhú stranu - konečne už začali od divákov lietať facky pre producentov superhero flákov. ()

Reklama

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že to bude tak špatné až to bude vtipné, ale ono je to jenom špatné. Na rozdíl od předešlých projektů Sonáckého Spider-Man Universe, (bez Spider-Mana), tady už film nemá stopáž hodinu a půl, ale rovnou 2 hodiny. Přitom se tady toho stane žalostně málo. Je zde jeden z nejhorších záporáků, kterého jsem kdy ve filmech viděl. (S tím komiksovým Ezekielem nemá nic společného.) Věci se v tomhle filmu prostě dějou bez ohledu na to, jestli to alespoň trochu dává příběhově smysl. Digitální efekty nejsou samy o sobě tak špatné, ale způsob, jakým se věci a postavy pohybují je oči vypalující. Příliš mnoho střihů, hlavně v akci, takže nejde vidět vůbec nic. A kamera se z nějakého záhadného důvodu pořád točí. 4/10 ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Novodobé komiksáky započaté X-Men v r. 2000 týmto, možno s výnimkou vecí ako Catwoman z 2004-teho, dopadajú na svoje pomyselné dno a to som do filmu išiel naozaj len s očakávaním jednoduchej, tej najmenej ambicióznej zábavy. Sony Spiderverse spin-offy sú progresívne ale zjavne stále horšie - tzn. Venom bol zábava, lebo béčkový materiál pozdvihol áčkový tím ako síce zvláštne obsadený, ale veľmi snaživý Hardy, Williams, Fleischer, Libatique a Goransson. Morbia som nevidel, ale pôsobí to ako béčkový/céčkový materiál, ktorý no nie rovnako áčkový, ale stále objektívne silný tím nepozdvihol. Venom dvojka bol veľmi draho a luxusne spravený neambiciózny polotovar, ktorý opäť kvalitný tím udržal v nejakých mantineloch. A Madame Web je pomaly céčkový materiál, ktorý dostal podobný tím, a ktovie ako dopadne Venom 3, ktorého zostava sa uberá tiež no nie najlepším smerom. Tzn. Madam Web nemá už ani skúseného solídneho režiséra ako Fleischer či Espinosa, ktorí žánrové zábavy vedia, ale režisérku ktorá robila jednotlivo nejaké TV epizódy a jeden TV film a výsledok no aj tak sklamal, lebo budget bol slušný a minimálne Mauro Fiore je pán kameraman, ale nevyčaroval tu zhola nič. Dakota Johnson je slabá, mdlá, nie je to dobrý casting, chémia s ostatnými nefunguje, ten superhero origin blueprint už je tu veľmi vyblednutý a blbý a pro forma, villain slabý, previazanie so Spider-Manom možno aj trochu smiešne a tiež len aby sa nepovedalo. Skrátka na poli veľkorozpočtových komiksákov možno aj už hanba pre áčkové štúdio, že mu nevadí naliať do filmu a marketingu cez 100+ mil. a pustiť von niečo podobné, čo môže pridanú hodnotu získať asi len ako guilty pleasure (na ktoré nábeh je, lebo film je nechcene smiešny viackrát), alebo no možno sa urodí pár hlasov, ktoré sa budú snažiť prebiť negativitu štýlom "co se řeší, bylo to na pohodu". Ale objektívne je to na high budget komiksáky veľká slabota, a predpokladám, že film v kinách úplne vybuchne, tzn. že sa nezarobí ani 100 mil. Myslím, že komiksové filmy začínajú byť zrelé na to, aby si DC aj Marvel dali na chvíľu pauzu, a možno aby sa Nolan, Bale, Freeman a spol. vrátili ešte raz k Temnému rytierovi, aby tú záplavu sklamaní trochu vyvážili. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Není to nekoukatelné, ale je to neuveřitelně hloupé, špatně sestříhané, nesmyslné a plné wtf scén. Ve kterých se třeba postavy ptají na nevyřčené věci, policisté spoutají hlavní postavu a ta v další vteřině spoutaná není, záporák útočí na všechny jen né na své cíle, a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho. Takže vlastně kladně lze hodnotit jen docela sympatický casting. 1* 20% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • První film, který použil úvodní logo 100. výročí společnosti Columbia Pictures na oslavu stého výročí založení studia. (Johnny.ARN)
  • Po slabom kritickom a finančnom ohlase po uvedení filmu bol vydaný druhý kratší trailer, ktorý predstavuje postavy v ich superhrdinských kostýmoch, aj keď tieto scény tvoria menej ako päť minút z filmu. (Arsenal83)
  • Postava Madame Web (Dakota Johnson) se poprvé objevila v komiksu „The Amazing Spider-Man #210“, vydaném v listopadu 1980. Postavu vytvořil spisovatel Denny O'Neil a výtvarník John Romita Jr. (JerryMalfoy97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama