Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím tu poradu, kdy režisér filmu nabízí svou vizi producentum od Disney: "Mám super rodinný příběh, přesně ve stylu vašich jiných kousků. Je to o princezně, která se má vdávat a ... hned v první scéně vypíchne strážci oko nožem a druhému podřízne krk a pak pokračuje dalších 80 minut jako John Wick" ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Z Joey King se stává schopná herečka a moc pěkně se na ní kouká, hýbat se umí o tom žádná. Role princezny jí sedla. Jedná se o naprosté béčko, kterých před dvaceti lety bylo mraky. Slabý odvar The Raidu, ale o to nejde, prostě tady jde o zábavu a akci a to se daří. Je to fajn akční brutalitka z doby králů a princezen. Všechny postavy jsou o ničem, ale o to tu přeci nejde. Gró je plněno na výbornou a tím je akce, příběh a zápletka jsou stejně idiotské jako u 96 hodin či Johnu Wickovi, ale tam taky o příběh nejde. Já se docela bavil, ale o nic víc než o čirý průměr se zde nedá bavit. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto bude asi skôr film pre milovníkov akčných predimenzovaných filmov, kde jeden človek dokáže vymlátiť polovicu kráľovstvá, a pritom na neho neplatí žiadna smrteľnosť. V tomto prípade je touto superhrdinkou princezná, ktorá si ľavou zadnou poradí s celou vycvičenou armádou, a ako zázrakom na to doplatí len zopár škrabancami. Ako ja neznášam tieto stupídne akčné mlátičky... Ale treba uznať, že princezná bola vcelku sympatická - z Kissing Booth preskočila Joey King rovno do role nemilosrdnej bojovníčky. Pre mňa max 1*, na môj vkus tu bolo až príliš akcie (asi 90% filmu), a príliš málo toho ostatného. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Pokud vás (stejně jako mě) také jako malé fakany zajímalo, jestli Grimovic verzi navzdory nebyla Růža vlastně šaolinsky vycvičený John McClane, který nečapnul spavou nemoc vlivem kletbou podmíněné alergické reakce na trny, ale naprosto ordinérní reakce na chloroform, kterého jí dal počichat nikoliv luzný princ, ale luzný pedofil (nebo to byl luzný pedofilní princ?), pak jste zde částečně na správné adrese. Zmíněné „částečně“ má na svědomí fakt, že tento materiál nedostal do ruky třeba takový Wirkola, ale perunžel zase nějaká krutě uvědomělá klika z Holého Údu s jeblým Rákosníkem v čele, pročež byl děj jako obvykle zasazen do jakéhosi jednorožčího království sluníčkově vyteplených barev duhy, futrován aktuálně jakože děsně kůl pseudozenovými moudry, z nichž by si to Kwaičangkejn radši hodil na modro do průvanu, protagonistka do té maniodepresivní kravky přepínala přece jen častěji než by mi bylo bývalo milé a konal se zase jednou řádně přepálený čelopleskový závěr. Na stranu plusů přihazuji plnokrevnost a pár povedených bojově choreografických opičáren, jež ustály i ten zrzavý volšový špalek v hlavní roli, neb Brusleení v jejím podání trumfla svého času i Uma asi tak o pět světelných let, resp. já osobně bych jí po zhlédnutí tohoto kusu i oloupání cibule svěřil pouze s připraveným tlakáčem v jedné a mobilem s vymáčknutou stopětapadesátkou ve druhé ruce. Takže po přezrálé úvaze... no, tak za sumasumární lepší plichtu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to lacinou papundeklovou výpravu jako epizoda Xeny, CGI jako by přímo vypadlo z epizody Xeny, je tu variace Gabriely i Princezny bojovnice jako v epizodě Xeny, ale epizoda Xeny to není. Je to sice přímočaré béčko "na meče" stojící na kaskadérech a akci (děj není, dialogy také ne, když už tak se jen "jakože drsně hláškuje za šustění papíru"), ovšem dojde tomu dech rychleji než je stopáž epizody Xeny. Zpočátku to ještě šlape, dobře se pracuje s konceptem "neozbrojená, byť vycvičená, princeznička v šatech versus barbarští kolohnáti v plátech či versus přesila v úzkém koridoru". Na co nemá silou, dohání využíváním "co je po ruce" a dbá se na rozdíl v síle apod. Jenže jak se klesá po schodišti (nebo chcete po jedné a té samé části schodiště), tak se toto postupně přestává řešit. A dříve než později již prostě mladá Rudá Soňa všechny kydlí raz dva. A to se záhy přejí. Paradoxně také, dokud jsou soupeři "bulharští kaskadéři", tak se akce dělá na dlouhé přehledné záběry. Jakmile se dostáváme k "finálním bossům", což jsou herci a ne kaskadéři, tak je to plné střihů a nepřehlednosti. Škoda, aspoň náznak děje či charakterizace, lepší práce s tempem a "wickovská" hravost s různorodou akcí by tomu vůbec neškodila. I tak však (do)koukatelné béčko, ne že ne. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama