Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to lacinou papundeklovou výpravu jako epizoda Xeny, CGI jako by přímo vypadlo z epizody Xeny, je tu variace Gabriely i Princezny bojovnice jako v epizodě Xeny, ale epizoda Xeny to není. Je to sice přímočaré béčko "na meče" stojící na kaskadérech a akci (děj není, dialogy také ne, když už tak se jen "jakože drsně hláškuje za šustění papíru"), ovšem dojde tomu dech rychleji než je stopáž epizody Xeny. Zpočátku to ještě šlape, dobře se pracuje s konceptem "neozbrojená, byť vycvičená, princeznička v šatech versus barbarští kolohnáti v plátech či versus přesila v úzkém koridoru". Na co nemá silou, dohání využíváním "co je po ruce" a dbá se na rozdíl v síle apod. Jenže jak se klesá po schodišti (nebo chcete po jedné a té samé části schodiště), tak se toto postupně přestává řešit. A dříve než později již prostě mladá Rudá Soňa všechny kydlí raz dva. A to se záhy přejí. Paradoxně také, dokud jsou soupeři "bulharští kaskadéři", tak se akce dělá na dlouhé přehledné záběry. Jakmile se dostáváme k "finálním bossům", což jsou herci a ne kaskadéři, tak je to plné střihů a nepřehlednosti. Škoda, aspoň náznak děje či charakterizace, lepší práce s tempem a "wickovská" hravost s různorodou akcí by tomu vůbec neškodila. I tak však (do)koukatelné béčko, ne že ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Kingová přešitej Joey nebo naopak (nebo i nějak jinak, co já vím) a na konci král nerušil jen domluvený sňatky, ale dovolil od včil přešívání všem, co si o něj řeknou, tak by tu možná  ten rating klesl ještě níž.  Feministická propaganda naštěstí nedráždí zásadně bělobřiché hochy (možná i vyholené holky, co já vím)  UŽ tak jak LGBTQBFLMPSVZ+-=, a tak se nám  tu daří držet mírný nadprůměr.  Pro mě to byla zábavná variace na Hru smrti mistra Lee, kteroužto sice nemá šanci překonat svou hlavní hvězdou,  ale jinak je to i o chlup lepší než většina "bruslařských" filmů obecně. K čemuž tedy není třeba mnoho, to je nutné podotknout.  Příběhově tu ustrneme zhruba na úrovní epizody z Herkula páně Sorbó, koneckonců tam jsme i stran kulis a kvality středo- staro- nebo bůhvíjakvěké výbavy a la plast, hliník a dřevotříska. Nicméně stříká tu krev a estrogeny!  V druhém díle pak možná dojde i na progesteron nebo sňatek s Linh (a rating v hajzlu). Já se ale bavil souboji, bavila mě i labilita Kingové (už podruhé v krátké době) a užíval jsem si nenáročnou akční , choreograficky vymazlenou (mnohdy velmi vtipně) veskrze zábavnou jednohubku a tak díky za tip pane Rimmere, Judasi Arnolde!  Rytíř plachtí čtyři patra! ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na princeznu Krasomilu, Elsu nebo Lociku. Teď je tu bezejmenná rusovlasá princezna s tváří Joey King, potřísněná krví a dávající pivo na ex, která si musí probojovat cestu z věže dolů, aby zachránila svoji rodinu. Cestou z věže dolů princezna leveluje, odtrhává si kusy šatů, získává armor a vybavení. Ano, je to vlastně videoherní koncept, ale překvapivě dobře funguje až do finálního bossfightu. Bojové scény, a že jich fakt není málo, mají slušnou choreografii a running joke s tlustým členem stráže je geniálně dotažen až do konce. Já jsem spokojen. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálna a odvážna blbina, ktorej budete fandiť. V podstate non-stop akcia, ktorá do samého záveru neutícha. Vyzerá to cool a je to zábavné. Film sa samozrejme neberie príliš vážne a to ho v tomto prípade zachraňuje. Túto ,,tak trochu inú,, rozprávku od Disneyho môžem doporučiť, ale netreba mať vysoké očakávania. Myslím, že radový divák sa slušne zabaví. Je to medzi tri a štyri. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Středověká martial arts béčkovina, ale relativně zábavná. Princezna je úlet a béčko jako prase, ale film si je toho vědom, takže pokud se na danou vlnu naladíte, tak jako jednohubka Princezna obstojí. Příběh to má velmi jednoduchý, princezna se nechce provdat za sociopata, tak raději uteče z věže na vlastní pěst a rozdá si to se všemi strážnými. Chce to být jakousi variací na Die Hard a Raid současně, což funguje alespoň díky neotřelému prostředí, ale Joey King není Iko Uwais ani Bruce Willis a na tom to bohužel u mě padá, protože jsem herečce s teen xichtíkem roli drsňačky vůbec nevěřil a v akci přesvědčivá není taktéž. Film má slušné tempo a je docela zábavný, akce je však jen lehce nad průměrem ( gore mohlo být více), žádná akční scéna ve mně neevokovala řev či nadšení, ani pot natož adrenalin. Vizuálně je film průměrný, je znát, že je film béčko ( Otřesný CGI ohně), herci jsou řadoví a je to samozřejmě naivní i hloupé, ale s tím se zde počítá. Kdyby film dostal řádný rozpočet, lepší herce ( Adkins,Statham), zkušenějšího režiséra i lepšího choreografa, tak by ten film obstál jako pecka i bez řádného příběhu, ale takhle je to hodně rychle zapomenutelné béčko, ale na jedno podívání neurážející. Osobně však nechápu jak Rkový film s názvem Princezna se uplatňuje na Disney, pro nevědomé rodiče instant shock. Příběh 2/5. Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 5.5/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama