Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (133)

Koda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat. U těchto typů, kde jsou monstra, které na vás vystrčí svojí kamennou kládu a vysypou z ní sopku chcanek, nebo stylem, kde si člověk nemusí říct ani frázi: Všechno jde do s*aček jsou asi v pohodě... v tuto chvíli i lepší, protože tenhle film zahrnuje něco mnohem děsivějšího. Jasný, absolutní vybagrování Ria, Káhiry, Říma a dalších míst, kde lidé zdrhají i když už dávno měli vědět, že tyhle stvoření tady převládají a nikdo s tím nic nemůže udělat. Místo toho smečka vědců budou následovat obří gorilu, který půjde porazit opičáka, vládnoucí otrokům a zároveň zajistit, aby Kong se dal dohromady s Godzillou, který je též jeho nepřítelem. Logika na entou a lívance s kečupem. Svět se ve filmu totálně zbláznil, napáchá škody neuvěřitelných čísel, a obří gorilla si udělá barák v Koloseu. Ale vezměme v potaz, že v tuto chvíli to budu brát tak, že je to prostě film, že už tyto typy filmů jsou, kde se svět prostě najednou zboří, i když to tak reálně není a tak bych to mohl psát u každého filmu v těchto typech. Takže to vezmu filmařsky: Velice zajímavý a celkem i dobrodružný film, kde se opičáci proti sobě mydlí. Celkem poutavý příběh, kdy náš Bumblbee se žlutou robotickou rukou pomáhá malému pardálovi proti Kingovi a zároveň celkem skvělé efekty, barevnost, hravost filmu... možná mi tam chyběla trochu i ta komedie jak z Jurského parku. Je tam i přátelství jak s malým Kongem tak tou holkou. Za mě hezky strávený večer. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Totalni pitomina, kde je videt strasne moc strihani, ze i ten banalni pribeh prestava davat smysl. Akce fajn, ale zadne bojove combo nema na predchozi dily. Predchozi KxG slapala primarne diky MechaG, ktera to drzela az do konce a bylo to proste wow. Tady se hodinu ceka na orangutana s bicikem. Aspon ten malej pisisvor byl dobrej. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejsterilnější díl co vyšel po Godzille (2014) .  Kong žije v duté Zemi Godzilla na Zemi jednou  se Kong dostane pod dutou zemi kde je civilizace kde vládne Scar King (zjizvená opice) ten má jako otrokyni ledovou ještěrku Shimo tuším  chce se dostat na Zemi. Ti z té civilizace  povolají nějak tu holku co umí mluvit s Kongem , aby oživila Mothru (její smrt v předchozím díle tudíž nedává ani smysl) s ní jdou další 4 lidi (voják , její ´´matka,, , Kongův zubař a ten konspirační teoretik z minulého dílu). Godzilla to nějak cítí taky tak  se jde nabít narůžovo (tohle je tam nejspíše jen kvůli tomu, aby se zbavili dalšího titána)  a na konci se pobijou. Scar King je sráč, který bez té  ledové ještěrky je nulový na co se ta Godzilla nabíjela je mě záhadou , protože by je dala oba jak nic.  Lidské postavy jsou nudné jelikož víte, že  nikdo neumře, protože jsou důležité  v celém filmu umře jeden voják a to ještě takovým nudným způsobem závěrečný boj taky žádná hitparáda. Naštval mě i konec kdy si Kong zotročil tu ledovou ještěrku místo, aby jí dal svoboda tím pádem není lepší než Scar King. Jo a jinak ta civilizace si mohla kdykoliv zavolat o pomoc a má technologii co dokáže  přesunout lidi ze Země k nim proč to nepoužila dříve a nepovolala  si jiné titány třeba Ghidoraha nebo Rohana? Dal bych si reparát s Ghidorahem a pak bych to radši ukončil začíná to mít trasformeří tendenci . P.s. Godzilla si zakempí na koloseu a všem je to u prdele ještě jim vláda vyhrožuje , že to mají nechat být? Godzilla s Kongem zde zničí pyramidy a nikomu to nevadí jako vážně?   60 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pri predchádzajúcom filme som sa nechal uniesť šnúrou všetkých filmov z MonsterVerse za sebou, teraz som to takto neurobil, takže hype bol menší, ale... ALE ak človek vypne mozog, čo je pri takýchto filmoch vyžadované, kto na to nepristúpi, tak je somár, tak dostane v podstate prvých MonsterVerse Avengerov. Jasné, digibordel z predchádzajúceho filmu zostala ešte bol možno aj vystupňovaný. Jasné, vážnosť, ktorá bola v prvých dvoch Godzillách je nenávratne preč, ale... ALE dostávame fantastickú Cestu do stredu Zeme v pokračovaní toho, čo sa mi páčilo naposledy a možnosti Dutej Zeme sú v podstate nekonečné, takže si ani len predstaviť neviem, čo môžeme dostať v ďalšom snímku, ktorý na sto percent príde po kolosálnom úspechu prvého skoro dvestomiliónového víkendu. Čo sa mi na filme páčilo najviac, tak za prvé, že všetci vedia, že je to blbosť, tak si to užívajú naplno vrátane Dana Stevensa a za druhé, že to malo občas fajn hudobný podmaz, keď sa prišlo na Miami, tak to bolo takmer ako Vice City, keď to bolo inde, zasa sa to prispôsobilo, ale v podstate hlavný motív bol taký odľahčený výcuc štýlu Far Cry Blood Dragon, syntetizátorčeky, farbičky, fantázia tvorcov ako na drogách, jednoducho funny úlet. PS. Ako je možné, že medzi hercami nenachádzam The Rocka? Veď Kong v podstate kopíruje celú jeho mimiku... :) Možno časom zdvihnem, zatiaľ nechávam na štyroch, čo je tiež určite neobjektívne, ale ja na tú hru, ktorú režisér rozohral, jednoducho pristupujem tak, ako by si to želal, takže keď som si dokázal užiť Meg, Rampage atď., tak aj toto. Ak niekto nad týmto premýšľa, tak si treba uvedomiť, že pri tomto aj Bayovina či Emmerichovina je oproti tomuto seriózna filmárčina. :) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový standard, který mě osobně stačil. Vizuálně nápaditý, akcí naplněný a hlavně zábavný snímek, jenž sbírá body přesně tam, kde by měl. Zamrzí větší absence Godzilly, nevýrazný záporák a souboje monster převážně mimo povrch Země. Mytologie a příběhové věci nedávají vůbec smysl a je to hloupé až do nebes, stejně tak jako předvídatelné. Pokud však dokážete vypnout mozek, užít si opravdovou atrakci pro kina a bavit se u dobře natočené akce, je tento snímek pro Vás jako stvořený. V opačném případě do kina nechoďte. A jestli se dočkáme trojky? Osobně si myslím, že už nebylo třeba ani pokračovat tímto a měl by se Monsterverse nějak uzavřít. Jestli tomu věřím? Ne. Pokud snímek vydělá, závěr trilogie tady máme do pár let. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama